Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

wolny z rodzicami

Polecane posty

Gość gość

mam 30 lat i mieszkam z rodzicami. Jak uważacie, czy jest sens wynajmować mieszkanie i wkładać w to tyle pieniędzy? Sam już nie wiem.

Gość gość
żadna normalna i ładna dziewczyna na ciebie nie spojrzy maminsynku

Gość gość
dlaczego zaraz maminsynku? To, że mieszkam z rodzicami o tym jeszcze nie świadczy?

Gość gość
pomyśl tępaku :o jestes niezaradnym maminsynkiem

Gość gość
tak się składa, że akurat nie jestem ani tępakiem ani maminsynkiem. Ale na tym poziomie to raczej nie mamy o czym dyskutować.

Gość gość
Może facet po prostu jest mądry więc stwierdził że nie będzie płacił obcemu za wynajem? A tak poza tym co ma do tego dziewczyna? Jak jest w porządku to niech sama sobie wynajmie a nie liczy na to że facet wszystko jej poda na tacy i to ona się wprowadzi do niego - typowo kobieco-polaczkowskie myślenie, pasożytnictwo i nic poza tym.

Gość Kożelanka
Hmm uważam, że w wieku 30 lat to powinieneś mieć jakieś perspektywy na własne mieszkanie jeśli przez tyle czasu mieszkałeś z rodzicami. Mnie byłoby wstyd w wieku 30 lat mieszkać z rodzicami.

Gość gość
perspektywy na mieszkanie... Musiałbym wziąć kredyt, ale teraz to raczej nie miałbym zdolności kredytowej. Bo innej drogi to raczej nie mam.

Gość gość
taaa jasne - niech kobieta wynajmie/kupi/dostanie od rodziców, a facet niech się wprowadzi na gotowe i wymaga dawania dvpy i innych atrakcji :o typowe pseudo męskie polaczkowate myślenie gołodvpców

Gość gość
ja nie mam takiego podejścia. Na nikim nie chcę żerować.

Gość Kożelanka
Wydawało mi się, że przez tyle czasu można odłożyć jakieś pieniądze. Wydaje mi się, że w wieku 30 lat fajnie byłoby już coś mieć, a nie tak ciągle u rodziców. Nie chcesz się usamodzielnić? Przyprowadzisz dziewczynę do domu, a mamusia wam będzie herbatkę robić?

Gość gość
Po co Ci osobne mieszkanie jak nikogo nie poznałeś. Lepiej odkładac te pieniążki niż za wynajem płacić. Mój TŻ jest przed 30 i też mieszka z rodzicami, ja tak samo (dzięki temu może połowe wypłaty spokojnie odkładać na nasze mieszkanie) Ja jeszcze studiuje i pracuje społecznie (wolontariat) zeby mieć jakieś doświadczenie zawodowe :) Dla mnie to żaden wstyd :)

Gość gość
a jak przyprowadzasz dziewczynę to musicie się grzmocić po cichu na starym tapczanie żeby mamusia nie słyszała? :D :D

Gość gość
nie mam za bardzo odłożonych pieniędzy, bo wydawałem ja na biężaco. Przy tzw. polskich zarobkach to raczej normalne.

Gość Kożelanka
Mieszkając z rodzicami wydawać całą kasę i nic nie odłożyć? No to super podejście. Masz chociaż samochód?

Gość gość
cytat: taaa jasne - niech kobieta wynajmie/kupi/dostanie od rodziców, a facet niech się wprowadzi na gotowe i wymaga dawania dvpy i innych atrakcji pechowiec.gif typowe pseudo męskie polaczkowate myślenie gołodvpców To raczej działa w drugą stronę - to kobiety oczekują że facet załatwi,wynajmie i jeszcze za nią zapłaci a ta tylko się odda cieleśnie i sprawa załatwiona. Wolałbym już mieszkać z rodzicami niż wyprowadzać się na obce tylko dlatego że jakiemuś leniwemu babolowi tak pasuje.

Gość gość
co upujesz? :o odpowiedz na pytanie czy jakieś dziewczyny chciały się bzykac z mamusią za ścianą :D

Gość gość
mam samochód, to akurat nie jest chyba takie dziwne.

Gość gość
Nie ma powodów do wstydu, to że masz 30 lat i mieszkasz u rodziców nie jest powodem do wstydu,winy za to nie ponosisz ty ale zielona wyspa Tuska - przy tych niskich zarobkach i horrendalnych cenach wynajmu jest to zjawisko najzupełniej normalne. A opiniami zawistnych się nie przejmuj - na kafe to norma. Ty przynajmniej pracujesz,są tacy co siedzą u rodziców i nic nie robią.

Gość gość
wiesz, jakby u nas ceny wynajmu były takie jak na zachodzie to nie zastanawiałbym się ani chwili. Ale w tym popieprzonym kraju to wszyscy wiemy jak jest. Jak nie masz z domu, to sobie możesz pracować.

Gość gość
Ale po co masz wynajmować, jak nie jesteś jeszcze w żadnym związku. Odkładaj sobie pieniążki, postaraj sie zyć oszczędnie. Poznasz dziewczyne to dopiero razem zamieszkacie. Po co sie spieszyc.

Gość gość
Odkładaj sobie pieniążki, postaraj sie zyć oszczędnie. oj wiesz, do oszczędnych ludzi to ja raczej nie należę. Taka natura:)

Gość gość
widzę, że co po niektórych zatkało, że mam samochód i zamilkli:) Wiadomo, dla wielu w naszym kraju ktoś bez samochodu to c**a i nieudacznik.

Gość gość
ciebie zatkało gdy ludzie sie ciebie zapytali jak się bzykasz z mamusią za ścianą :D a jakieś tico albo matiz to nie samochód

Gość gość
Ja akurat nie mam samochodu pomimo faktu że pracuję, mam prawo jazdy,stać mnie na auto lepsze niż wymienione wyżej Tico, no i mieszkam z rodzicami. Powód? Nie lubię samochodów i nie lubię kierować (wiem, że w ustach faceta to niektórych szokuje). nie mam zamiaru robić czegoś czego nie lubię wbrew sobie i tylko po to by się przypodobać ogółowi, że tak wypada. Wiem ze w razie jak ktoś z rodziny zachoruje jestem w stanie być szoferem i podwieźć do szpitala i to mi wystarczy.

Gość gość
Nie słuchaj tępych dzid :D Ja wynajmowałem chatę przez 8 i wróciłem do mamy bo po prostu we dwójkę żyje się taniej. Teraz żałuję że tyle kasy straciłem przez te lata na samotne życie i płacenie strasznych kwot za wynajem.

Gość Daniellos
Tak, mamusia zrobi papu i tak dalej... Dzieciaki! Jak utrzymacie żonę i dzieci?

Gość gość
30 lat i cie nie stac na dom? jesteś frajerem