Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Większość Polaków nie wie gdzie leży Brazylia, RPA, Kanada, Meksyk...

Polecane posty

Gość gość

Niestety, ale taka jest prawda. Mojej mamy znajoma pracuje w oświacie, była jako obserwator w kilku szkołach (gimnazja i licea w pewnym mieście pod Warszawą) i wiecie co ? Na lekcji geografii dziewczyna nie potrafiła wskazać kierunków świata, nie wiedziała z jakimi krajami graniczy Polska (na mapie nie było napisane), wymieniła tylko Niemcy i Ukraine... W innym gimnazjum nauczyciel mówił tej znajomej, że większość uczniów nie potrafi wskazać gdzie leży ameryka południowa, środkowa czy ocean indyjski. To jest straszne, a co gorsze im starsi ludzie tym glupsi, przeraża mnie ta tępota umysłowa, śmiejemy się z Amerykanów, a sami jesteśmy debilami, wiemy za to w jakim sklepie są promocje typu kartofle za 49 groszy :(

Gość gość
Większość Polaków wypełniają Twoją ankietę i na jej podstawie te wnioski? Czy po prostu rzeczy które sobie wmawiasz masz w zwyczaju uważać za fakt?

Gość gość
wiesz ,francuzi hiszpanie i potrtugalczycy nie wiedza gdzie lezy Polska ,sa przekonani że to wyspa :D

Gość gość
Polska na świecie nic nie znaczy, wiec po co mają wiedziec gdzie jestesmy ? :D

Gość gość
A co ci przyjdzie z wiedzy gdzie jest ocean indyjski, RPA, itd... ?

Gość gość
ja wiem ,bo jestem ciekawa co gdzie :D

Gość gość
Skompromitować czy nie ? To pojęcie względne, co bezrobotnemu po tej wiedzy. Nie mówię,że to dobrze, że ludzie nie wiedzą, ale ta wiedza nie jest niezbędna. A i większość Polaków nigdy do tych państw nie pojedzie, zatem ...

Gość gość
Jest to podstawowa wiedza, chociaż po to by się nie skompromitować w czasie rozmowy x A kiedy to ostatni raz rozmawiałaś z kimś o Oceanie Indyjskim? :P Ty wiesz gdzie jest RPA, ale już pewnie miałabyś problem gdzie leży Nikaragua lub Erytrea :P Także wiedza to rzecz względna, wszystkiego wiedzieć nie można.