Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jeszcze nie żona

Umowa z salą weselną a dyskrecja

Polecane posty

Gość jeszcze nie żona

Kilka tygodni temu podpisaliśmy umowę z lokalem weselnym w którym za rok odbędzie się nasze wesele. Mieszkam w niewielkiej miejscowości a lokal znajduje się kilka km od niej. Specjalnie wybraliśmy tak blisko, bo rodzina narzeczonego jest z daleka i chcieliśmy, by mieli łatwy dojazd z kościoła na salę skoro nie znają tych okolic. Myśleliśmy, że to będzie plus, a jednak okazało się inaczej... O ślubie wiedzieli w zasadzie tylko rodzice. Resztę chcieliśmy poinformować jak już będziemy mieli więcej załatwione, zresztą jeszcze dużo czasu. Jednak po jakimś czasie sąsiedzi zaczęli pytać, czy to prawda że ślub bierzemy x września. Za chwilę datę ślubu znała też rodzina z mojej miejscowości. I to nie od nas. Od kogo? Od kelnerki z mojej miejscowości która pracowała w owym lokalu w okresie wakacji. Nieciekawa sytuacja, rodzina dowiaduje się od osób trzecich a nie od nas. Jestem wściekła, uważam, że takie informacje jak data ślubu powinny pozostać między nami a właścicielką lokalu z którą podpisaliśmy umowę. A owa kelnerka to zwyczajna plotkara. Najchętniej pojechałabym tam i zrobiła awanturę, z drugiej strony nie wiem czy słusznie. Nie chcę robić tajemnicy z własnego wesela, jednak nienawidzę na wsi tego, że ludzie wiedzą wszystko wcześniej niż sami zainteresowani. Już widzę, jak będzie to wyglądało po weselu. Nie zdążymy jeszcze opuścić lokalu a cała wieś już będzie wiedzieć kto ile wypił, kto z kim tańczył i kto zjadł dwa kotlety...

Gość gość
salę weselną wybiera się pod względem tego czy odpowiada parze młodych i czy spełnia ich wymagania. w dobie smartfonów i gpsów bez sensu wybierać salę bo blisko i łatwy dojazd. nie mówiąc już o tym że zazwyczaj za państwem młodych jedzie sznur weselników...

Gość gość
U mnie jest podobna sytuacja:-) Tzn. brat wychlapal rodzinie:-) Gdy oswiadczyl mi sie chlopak, pochwalilam sie braciszkowi i powiedzialam 'tylko nic nikomu nie mow, ja sama powiem rodzince' i chyba magiczne slowa 'tylko nic nikomu nie mow' zadzialaly bo wszyscy wiedzieli kilka dni pozniej:-) Brat powiedzial cioci, ciocia wujkowi, a reszta dowiedziala sie od wujka z USA:-) hehe tak wiec cala rodzina mieszkajaca w odleglosci 30km ode mnie dowiedziala sie o moich zareczynach od rodzinny zza oceanu:-) Jezeli chodzi o Ciebie, to tez bym sie wkurzyla, moze nie robila jakies awantury ale wspomnialabym z kierownicza przy spotkaniu jakims. Bo raczej powinni zachowac dyskrecje, ale tak jest na malych wioskach wszystko roozchodzi sie z predkoscia swiatla, wiem cos o tym:-)

Gość gość
Jeżeli jesteś pewna że tę inf rozpuściła Pani "y" to pojechałabym do lokalu i do niej samej z pretensją ... ją obowiązuje tajemnica i nie wolno takich prywatnych rzeczy opowiadać publicznie! masz dowód że to ona jedz i zrób z suką porządek!!

Gość jeszcze nie żona
Łatwy dojazd to tylko jeden z plusów. Oprócz tego sala jest bardzo ładna i cena również atrakcyjna. Jedyny dowód to słowa innej plotkary, od której jako pierwszej się dowiedziałam że pół wsi zna już datę mojego ślubu. A dziewczyna która rozgadała prawdopodobnie pracowała tylko na okres wakacji a więc żadnych konsekwencji wobec niej właścicielka lokalu nie wyciągnie. Mnie bardziej wkurzyło to, że zwykłe kelnerki mają dostęp do kalendarza ślubów.