Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gościówa autorka

Dyskonty.Jakie produkty polecacie

Polecane posty

Gość gościówa autorka

Jak w temacie. Jakie produkty ze Lidla czy Biedronki polecacie? Chodzi mi głównie o rzeczy z dobrym składem ?

Gość gość
Tak naprawdę to chyba żadne. Te dyskontowe imitacje popularnych produktów mają potworne składy. Oczywiście z nielicznymi wyjątkami, ale większość jest naprawdę marna. Oczywiście dobrze smakują, są tanie i ładnie opakowane, ale niezdrowe. Cholernie niezdrowe. Wyjątkiem jest może Biorend z Lidla i chemia z Ecolabel. Podobno ma wejść coś podobnego do Biedronek, no ale zobaczymy. Reszta wysoko przetworzonych towarów jest naprawdę mierna i szkodliwa. Nieprzetworzone też nie zawsze są wysokiej jakości (np. kamyki z rodzynkach, okruchy w produktach które powinny być z całości, nie wiadomo czym traktowane były zieleniny itd)

Gość gość
nie mamy oczu by poczytac etykiete, ani rozumu, by to ocenic?

Gość gość
Na to pytanie musisz sobie odpowiedzieć sama. Klienci dyskontów to nie są w większości światli i błyskotliwi ludzie, którym w głowie etykiety. Liczy się dla nich głównie cena, smak (lub skuteczność w przypadku chemii), zapach, kolor, konsystencja i opakowanie. Reszta jest bez znaczenia. Wystarczy poczytać recenzje produktów w necie. Tacy są przeciętni konsumenci z portfelami na miarę dyskontu. Oczywiście zdarzają się wyjątki, ale tylko pojedyncze.

Gość gość
Mam i oczy i rozum. Nigdy nie kupowalam w tych sklepach a teraz mam obok obydwa. Nie widzę nic zlego w tym ze ktos podzieli sie sprawdzonymi produktami które kupuje. Zreszta jak nie ma glupich pytań sa tylko glupie odpowiedzi a twoja moze sie do nich z powodzeniem zaliczyć. Gosciu z 23.14. Właśnie o takie wyjątki pytałam. Dzieki za odpowiedz :-)

Gość gość
A nabiał?

Gość gość
Nabiał jak ma dobry skład to ok (czyli proste jog naturalne, kefiry, maślanki, mleko). Natomiast kolorowe jogurty i desery mleczne (oprócz kaszek podobnych do Smakiji, ale bez wsadów smakowych) mają fatalne składy.

Gość gość
Ja lubię słodycze z biedry :-)

Gość gość
parowki piratki z lidla wszelkiego rodzaju nabial - serki wiejskie, smietana, jogurty

Gość gość
Piwo z lidla jest pycha:)

Gość seniorita patrycja
ja pracuje w lidlu o jakie produkty pytasz dokładnie

Lubię robić zakupy w lidlu. Polecam ser kolumb, łososia wędzonego w dużych kawałkach, chemię do sprzątania, budyń, czasem mają fajne owoce ,,egzotyczne", tygodnie z jedzeniem z innych krajów też są świetne, żeby spróbować nowych smaków.