Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Giovanemadre

Stypendium socjalne.

Polecane posty

Gość Giovanemadre

Witam. Mam 20 lat i dostała się na studia dzienne, na uczelni oddalonej od mojego miejsca zamieszkania o 60km. Chciałabym postarać się o stypendium socjalne, żeby chociaż starczyło mi na codzienne dojazdy. Mam prawie 2 letnie dziecko. Razem z TŻ mieszkamy u moich rodziców. Nie mamy ślubu. Moi rodzice mają dość duże gospodarstwo rolne więc wychodzi za duży dochód na głowę .( nie mają zamiaru dokładać mi do nauki ) W związku z tym mam pytanie. W papierach do stypendium powinnam podać tylko siebie i dziecko, czy siebie dziecko i moich rodziców ? Mam możliwośc przemeldowania się do domu TŻ, z którym jak wspomniałam nie mam ślubu, ale nie wiem czy to coś zmieni.

Gość Giovanemadre
Nic z regulaminu nie mogę dopasować do tej specyficznej sytuacji, w której ja się znalazłam.

Nie wiem jak przewiduje regulamin twojej uczelni (jeśli go nie rozumiesz, to po prostu przyznaj sie do tego i zapytaj pracowników odpowiedzialnych za stypendia socjalne). Z tego co mi wiadomo: liczy się dochód wszystkich członków rodziny zamieszkujacych razem w gospodarstwie domowym, ale sugeruję nie kierować się sugestiami.

Gość Giovanemadre
Właśnie dlatego staram się dopytać czy coś zmieni moje przemeldowanie do domu TŻ, z którym nie mam ślubu.