Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy pozwalacie na wybor ubran dziecku

Polecane posty

Gość gość

od jakiego wieku?

Nie sadze, zeby liczba lat byla wyznacznikiem. Rodzic powinien miec kontrole, ale w pewnych granicach dziecko powinno moc samo sobie wybierac odkad tylko ma taka mozliwosc i ochote.

Gość gość
moja cora uwielbia kolor fioletowy i wszystkiue ubrania chce w takim kolorze. albo np. kapcie do przedszkola wybrala sobie czerwony. czy zlerobie ze pozwalam corce na wybor?

Gość gość
tak pozwalam mojej 2,5 letniej coce na wybor ciuchow i butow nie ograniczam jej

Nie znam zadnch praw okreslajacych jakie kolory moga dzieci nosic i jak czesto. Ja bym sie starala kontrolowac, mam zbyt wrazliwe oko na szalone kombinacje, ale nie widze sensu terroryzowac dziecko o cos tak malo waznego, jak ubrania.

Gość gość
Jako dwu latka sama wybierałam "stroje". Mam teraz niezły uba jak oglądam zdjęcia tamtego cudaka:)))))))))))))

Gość Aneczka25An
Moim zdaniem bardzo dobrze robisz pozwalajac corce wybierac. Ja moim szkrabom tez na to pozwalam. Nawet jak kupuje przez neta ubranka to najpierw razem ogladamy i jak im sie podobaja to kupuje. Ostatnio spodobaly im sie fajne ubranka tu http://utn.pl/s815V

Gość gość
moj syn ma 3 lata, raczej obojetne mu w co jest ubrany ;) ale ja czesto daje mu 'kontrolowany' wybor- niech wybiera skarpetki, majtki, a np spodnie czy bluzki daje mu 2 do wyboru

Gość gość
Pozwalam mu jak ma jakieś preferencje, ma niektóre ulubione bluzki i je chętnie nosi, spodnie ma gładkie, bluzki niektóre z aplikacjami, właściwie prawie wszystko pasuje więc ciężko by mu było zły zestaw złożyć.

Gość gość
Moja córa ma 5 lat i już nie jest jej takie obojętne wcale w czym chodzi, więc oczywiście, że pozwalam jej na wybór rzeczy. Oczywiście doradzam odpowiednio, żeby rzeczy były także praktyczne i trwałe, ale Juleczka może sama wybierać co jej się podoba. :) Często przeglądamy strony internetowe w poszukiwaniu jakichś nowości i ostatnio trafiłyśmy na świetne promocje na maxmia.eu, bo aż o 50%, więc jak mała wybrała 3 rzeczy, to i tak nawet nie odczułam na kieszeni, bo zapłaciłam tyle co za 1,5 :)) a tam jest darmowy zwrot tak jak się doczytałyśmy, więc nie było strachu, że coś może nie pasować czy że nie spodoba się na "żywo" ;)