Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dziwne zwyczaje w rodzinie dziewczyny mojego syna

Polecane posty

Gość gość

syn ma 17 lat, jego dziewczyna 16, są razem od roku. nadziwić się nie mogę jak bardzo nieodpowiedzialnych rodziców ma ta dziewczyna, ostatnio dzwonię do matki żeby pogawędzić (nawet ją lubię mimo wszystko), przy okazji pytam co u córki, jest godzina 23, ona odpowiada, że jest u koleżanki i zaraz wróci... pytam czy sama, ona że tak, na skuterze, i że koleżanka mieszka 10 minut drogi (oni mieszkają za miastem, na wsi). w głowie mi się nie mieści, że można być tak nieodpowiedzialnym, boję się, że syn zacznie jej zazdrościć tego "liberalizmu" i będzie wywierać na nas presje żebyśmy mu na więcej pozwalali. co o tym sądzicie? :(

Gość gość
Ale co jest takiego zlego w tym ze dziewczyna byla u koleżanki? Chodzi ci o to ze wracala sama czy o godzinę?

Gość gość
że wracała sama skuterem, nawet te 10 minut...

Gość gość
zle sie prowadzi k***isko :D chron synusia

Gość gość
Haha, kobito ty chora jesteś. Życie to nie bajka i niech się od młodu NASTOLATKA/NASTOLATEK uczy żyć A nie będziesz chuchać i wychowasz ciamajde RÓB TAK DALEJ

Gość gość
mocno przesadzasz autorko, chyba na siłę szukasz dziury w całym.

Gość gość
Autorko Ty tak powaznie?

Gość gość
To nie są żadne dziwne zwyczaje, ludzie w tym wieku potrzebują trochę luzu.

Gość gość
mam 16letnia corke w zyciu niepozwalam na takie wyczyny co matka kolezanki na takie nocne siedzenie jej matka chora co dzieciak domyu nie ma ze siedzi u kogos

Gość gość
Masakra. Dzwoni do matki zeby potem ja zjechac publicznie na forum.

Gość gość
a czemu ma niepoważnie mówić.. 16 lat - osoba niepełnoletnie,dziewczyna sama na skuterze w nocy... ja w tym wieku zaczynałam imprezować, fakt, ale jakoś zawsze z ekipą...i zawsze byłam odstawiana do domu lub rodzice po mnie przyjezdzali

Gość gość
Nachleje się u kolezanki puszczalska szmata a potem skuterem się z***bije

Gość gość
Autorko. A to ty tak o 23ciej po ludziach wydzwaniasz?

Gość gość
wydzwania, bo chce wiedzieć co to za swołocz jej syn przyprowadzil pogadaj z synem autorko czy rodzina tej dziewczyny to rodzina pijaca? kim sa jej rodzice?

Gość ghost town
Realia się zmieniają. Ciesz się, że była u koleżanki (jeśli to prawda) i że wogóle ma zamiar wrócić na noc, a nie jest na jakimś Sex,Drugs&Rock'n'Roll party, co staje się powszechne wśród dzisiejszych nastolatków. Poza tym zadziwiające jest, że mama wogóle wie co robi jej córka - to też w dzisiejszym świecie nie jest tak oczywiste.

Gość gość
tu autorka tematu - gadamy późnymi porami, obie często pracujemy do późna w domach, i czasem w ramach odpoczynku zamienimy parę słów :)

Gość gość
O 23 dzwonisz pogawędzić?

Gość gość
czego nie ma a co ma dziecko wychowane pod kloszem i dlaczego wychowanie pod kloszem wraca jak bumerang? polecam przemyslec

Gość gość
"czego nie ma a co ma dziecko wychowane pod kloszem i dlaczego wychowanie pod kloszem wraca jak bumerang? polecam przemyslec " nie rozumiem, wyłumacz

Gość gość
naprawdę nikt tego nie uważa za patologię?

Gość gość
a t y o 23 dzwonisz do ludzi?a sama dziwisz sie,ze czyjes dziecko wraca o tej godzinie,samo do domu?

Gość gość
przecież tłumaczyłam, że często do późna pracujemy (ona też) i gawędzimy późnymi porami

Gość gość
gość dziś naprawdę nikt tego nie uważa za patologię? Ty chyba nie wiesz co znaczy slowo "patologia" Ja mam 15-letnia corke i zauwazylam,ze czym bardziej sie spinam i na mniej pozwalam tym ona wiecej wymysla i bardziej sie buntuje.Dalam jej dosyc duza swobode i kazdy jest zadowolony,dogadujemy sie obie bardzo dobrze zawsze mi mowi gdzie idzie i o ktorej wroci,a gdy spotkanie u kol.sie przedluzy dzwoni lub mesa wysyla,mam do niej zaufanie.Nie wiesz autorko jaka maja umowe matka-corka,wiec nie nazywaj ich rodziny patologia.A tak na marginesie w zyciu nie chcialabym gawedzic z kims takim jak Ty....

Gość gość
16-latka sama szlaja się skuterem po nocach. zdarzy sie jakis wypadek na drodze to potem bedziecie - A GDZIE BYLI RODZICE? tak jak bylo z ta 16-nastka co ją ten syn posła z kolegami zgwałcił. zamiast czepiac sie kolesi, to wołali: gdzie byli rodzie?! ma prawo jazdy ze jest takim mistrzem kierownicy o 23 po ciemku w nocy?

Gość gość
Mamy w tym samym wieku synów ;) no mój też ma dziewczynę i czasem też się zastanawiam czy ci jej rodzice trochę myślą. Jednak się nie wtrącam, bo bez przesady. Mój mąż mówi ,że ważne, że kogoś ma :p

Gość gość
tak, ona ma prawo jazdy na skuter, ale mimo wszystko ...

Gość gość
Jasne, że dziwne. O tej porze dziewczyna powinna być w domu. A jeśli coś się przedłużyło, ktoś powinien ją odstawić do domu.

Gość gość
Nadpobudliwi rodzice co robią z dzieci tumany :D Bo taki dzieciak wszystko ma zakazane, potem wychodzi na dorosłe życie "nagi" w doświadczenie. I zaczyna się wtedy płacz. :D