Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Toksoplazmoza pomoc w interpretacji wyników Proszę o poradę

Polecane posty

Gość gość

Witam, oto moje wyniki. Do lekarza idę dopiero w poniedziałek. Jestem przerażona!!! P-ciała p/Toxoplasma gondii IgM: ujemny Powyższe wyniki uzyskano za pomocą oznaczenia testem Elecsys Toxo IgM, metodą elektrochemiluminescencji. Wyniki uzyskane za pomocą testów innych producentów nie są równoznaczne z wynikami uzyskanymi za pomocą tego testu. P-ciała p/Toxoplasma gondii IgG : > 650 IU/ml ujemny: [0 - 1) wątpliwy: [1 - 3) dodatni : > lub = 3 P-ciała p/Toxoplasma gondii IgG (s): Powyższe wyniki uzyskano za pomocą oznaczenia testem Elecsys Toxo IgG, metodą elektrochemiluminescencji. Wyniki uzyskane za pomocą testów innych producentów nie są równoznaczne z wynikami uzyskanymi za pomocą tego testu. Toxo IgG - Awidność (s) Toxo-awidność IgG: 81,9 % niska < 50 graniczna 50 - 60 wysoka > 60 Dlaczego mam takie wysokie to IGg? I ta awidność też wysoka? O co tu chodzi? :(

Gość gość
Wysoka awidność świadczy o dawnym przechorowaniu, więc nic się nie martw, bo to dobrze :)

Gość gość
No a dlaczego to Igg takie wysokie? :( Awidnosc wysoko to dobrze, troche sie uspokoilam. A to Igm? Powinno być ujemne?

Jeżeli IgG masz wysokie to znaczy ze przechodzilas juz toxoplazmoze. A wynik IgM oznacza ze jest on uśpiony to znaczy ze masz przeciwciala toxo. Nie masz się czym martwić twój wynik jest ok. Jeśli jesteś w ciąży to toxoplazmoza ci nie grozi.

Gość gość
Tak. Jestem w 12 tyg. Dziękuje za odpowiedz!!!