Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ile razy dziennie powinno 8m niemowle jesc stale pokarmy

Polecane posty

Gość gość

Syn nie chce jesc stalych pokarmow, doslownie zje moze z 5 lyzeczek i buzie zamyka. Najedzony na pewno nie jest bo mleko jeszcze z checia wypije. W ciagu dnia daje mu ok 3-4razy po ok5lyzeczek obiadku albo zupki i dopajam mlekiem. Czy nie zaczesto daje stale pokarmy?

Gość gość
Moja córka 8 miesięczna je tak: 4.00 - 180ml mleka 8-9.00 - 180 ml mleka 12.00 - banan, jabłko, maliny, jakiś owoc bądź jogurt naturalny albo setek homogenizowany 15.00 - obiad ze sloiczka albo ugotowany przeze mnie (ogólnie je malo obiadku. Taki sloiczek ma na dwa dni) 18.00 - znowu mały owoc 19.30 - kaszka wielozbozowa z hippa. Wydaje mi się ze Twoje dziecko ****ardzo malo stałych pokarmow. No ale mogę się nie znać. Sama nie wiem czy moje dziecko dobrze je.

Gość gość
Ja mam ten spam problem z synem, dlatego dawałam mniej a często. Czasem to było dosłownie bieganie z łyżką za małym i podtykanie mu jedzenia w wolnej chwili. Dzięki temu trochę się rozjadł i już teraz jako 10mczniak je całkiem spore porcje (jak na niego, czyli np. tyle ile jest w słoiczku. Najważniejsze to odkryć smaki dziecka. Syn np. lubi zupy, a za drugim daniem niezbyt przepada i zjada mniej. No i trochę mu muszę doprawić, bo inaczej w ogóle nie ruszy. A jak daję drugie danie, to tylko z pieczywem, które uwielbia. Nie jest jeszcze idealnie, ale jak myślę o początkach jego jedzenia to jestem zadowolona z postępów.