Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Lilianna22

kompleks malych piersi

Polecane posty

Moj chlopak jest o mnie bardzo zazdrosny, ale ja o niego tez :) tu nie chodzi o wyglad bo jako caloksztalt nie wygladam zle tylko o kwestie zaakceptowania tej jednej rzeczy- malych piersi :) musze wybic sobie z glowy myslenie o tym i cieszyc sie zyciem i zdrowiem

Gość sssq
mam taką swoją własną "teoryjkę" że dziewczynom z małym biustem hormony pływają we krwi, czyli w najlepszym dla nich miejscu. jak zostaję Mamą, część z nich zmienia się z płynnej w tkankę która ma zapewnić potomstwu pokarm... taka właśnie powinna być z piersiami kolejność. co ładnie wytłumaczyła @millla. Miłego Dnia.

Gość milllla
ja ciebie naprawde rozumie bo tez mialam taki sam problem tylko ze roznica miedzy nami jest taka ze Twoj ex wysmial twoje piersi a moj maz < a zarazem pierwszy facet> od poczatku je ubóstwiał :) wiec nie mialam traumy jak Ty, jesli ten naprawde Cie kocha a jestescie 2,5 roku to nie przejmuj sie i skupiaj sie na przyjemnosci :)

Gość milllla
sssq moj maly synek tez ubostwial moeje piersi hahahah wie co dobre pozdrawiam!

Gość gość
Liliana, powiem Ci co będzie dalej :) Gdy byłam w Twoim wieku, cierpiałam tak jak Ty. Miałam małe, malutkie piersi, miseczka A. Jestem podobnego wzrostu co Ty, ważę też podobnie. Oczywiście, push-upy & co to była moja codzienność. Mój mąż do tej pory śmieje się, wspominając jak na naszej pierwszej "łóżkowej" randce doznał szoku zdejmując mi stanik :D Jego poprzednia dziewczyna miała olbrzymie piersi.... I co z tego? Seks był - i jest - nieziemski, jesteśmy razem już 16 lat. Moje piersi urosły nieco po urodzeniu dziecka, potem znów zmalały, teraz to takie nieduże B. Za to nigdy, nawet po karmieniu nie obwisły. niedługo kończę 40 lat a piersi są jak u młodej dziewczyny. Mój mąż jest tym zachwycony i w ogóle je uwielbia, bo są bardzo wrażliwe na pieszczoty i mają ładne, zgrabne sutki. Kiedyś chciałam mieć większe, teraz doceniam to, co mam. nie przeszkadzają w intensywnych ćwiczeniach, mogę biegać, pływać, tańczyć, uprawiać jogę bez żadnych przeszkód. Nie ciążą, nie dyndają, są po prostu ładną ozdobą. Noszę lekko powiększające staniki, bo większość standardowych ciuchów jest krojona na średni biust i chcę, żeby ubrania na mnie dobrze leżały. Polubiłam swój biust i Tobie też tego życzę :) Aga

Gość gość
Witaj autorko :) mam ten sam problem co ty i nawet mamy tyle samo lat :). Wypowiedzi ludzi, ze nie ma soe czym przejmować albo nalezy mieć kompleks glupoty a nie piersi są takie a nie inne, bo one po prostu tego nie rozumieją. Nie wiecie co to znaczy mieć Male piersi a cp to znaczy nie mieć ich w ogóle. Nie wiem jak autorka ale ja ich nie mam wcale takie wlasnie dwa Male pryszcze, praktycznie zero tłuszczu. I juz nawet nie chodzi o to, ze wszędzie są zdjecia kobiet z duzymi cycami tylko bardziej o to, ze swiat jest tak stworzony, ze kobieta ma mieć piersi, Male, duże ale ma mieć. A ja Np nie mam w ogóle. Jak sie rozbiorę wyglądam jak chlopak z podstawówki. Nie wspominajac o wyjsciu na basen czy nad wodę. Po prostu sie wstydzę, bo naprawdę tam nic nie ma... Mam fajna figurę biodra 97 talia 67, naprawdę zgrabne nogi i podobno fajna pupę, ale co z tego? Jak sie rozbiorę to raczej nikt by sie na mój widok nie podniecil, bo kogo podnieca plaska klata ? I nie mowie ze chcialabym mieć jakies wielkie, chcialabym mieć Male, ale cokolwiek mieć, a nie nic :o i to wcale nie jest takie proste jak sie wydaje.. Ja probuje to zaakceptować, ale swiat jest tak skonstruowany tak, ze kobieta ma mieć piersi i raczej 90% ma czy Male czy duże, a ja sie czuje tak jakbym byla jakas inna. A przed facetem sie nie rozbiorę, bp widze w lustrze jak to wygląda i wygląda po prostu brzydko... Nie znam nikogo kto ma takie piersi jak ja. Mam koleżanki co maja Male i takie mi sie wlasnie podobaja a ja nie mam nic :o wiec jak nie wiecie jak to jest to sie nie odzywajcie

Gość gość
Ja Np jak nie mam stanika a ubiorę koszulkę to jestem plaska jak deska a jaj przejadę reka to nie ma żadnego wzniesienia i to raczej nie jest normalne.. I nie wierze , ze kazda z was jakby tak miala to by sie nie przejmowala. To jest problem i to duży... Male piersi faktycznie nie są problem ale calkowity ich brak juz jest. Pozdrawiam :)

Gość gość
Ja mam małe piersi i nie mam z tym problemu. Pokochaj sidbie autorko :)

Gość gość
Ja nie mam w ogóle piersi i mam z tym problem :D pokochajcie mnie :D

Ciezko jest siebie zaakceptowac widzac w lustrze cos co sie nie podoba nam samym a co dopiero komus. Na szczescie mam chlopaka i juz sie przyzwyczail do moich piersi ale wiecie jakbym miala teraz kogos szukac i znow przez to przechodzic przeciez kiedys musi dojsc do zblizenia i zawsze ta obawa jak zareaguje facet bo wiadomo staniki push-up robia swoje przeciez nie ubiore takiego dla dzieci haha :) po co stanik jak nie ma na co go zalozyc

Gość gość
fotosik.pl dodaj zdjecie

Nie mowie o malych piersiach ale o ich braku lub bardzo malych one po prostu sa odrzucane przez spoleczenstwo gdyby nie byly to zapewne i nasz kompleks bylby mniejszy bo bysmy wiedzialy , ze w reklamach czy gdziekolwiek w internecie sa kobiety ktore maja male tak jak my i nie ma w tym nic dziwnego jednak jesli ciagle sa sylikony a nagle wyskoczy kobitka z deską no to wiadomo ze zostanie wysmiana

Gość sssq
@gość dziś uwierz mi proszę że to może być wręcz fetyszem. jest Ci potrzebny tylko odpowiedni facet który za pomocą dotyku i wielce skoncentrowanej długotrwałej przyjemności. powtarzanej dużo razy... wyprowadzi Cię z kompleksu "płaskości". bo nawet jak nie ma "niby nic" to pod wpływem jego oddechu wyczuwanego na skórze w okolicach tego "niby nic" dostaniesz gęsiej skórki a serducho zacznie przyspieszać obroty w tempie nieosiągalnym dla tych "z". pół roku takiej "kuracji" i zaczniesz zapominać... po prostu, potrzebny Ci koleś którego to kręci. i zapewniam że tacy też są na tym świecie :P!

Jesli chodzi o wyjscie na basen to najlepszy jest stroj ktory jak najlepiej zakamufluje piersi czyli jakies marszczenia obowiazkowo push-up falbanki itp sama takie nosze :) chociaz ja nie mam problemu z pokazaniem sie na plazy czy basenie no co zrobic to nie jest takie straszne dopoki ktos nie zacznie sie nasmiewac

Gość gość
małe piersi nie są fajne, niestety. nie ma co się oszukiwać. sama jestem dechą, nędzne B, bo jednak A jest troszkę małe plus 180 cm i jakieś 75 kg wagi :P z takimi wymiarami powinnam mieć meloniszcza, a mam najwyżej małe jabłuszka. wiem, że mojemu facetowi one nie przeszkadzają, bo to właśnie tak jest, że nie przeszkadzają, natomiast podobać się nigdy nie będą. mam fajne nogi, tyłek, ładną twarz, choć spasłam się ostatnio, to widzę zainteresowanie, ale na pewno nie piersiami. tylko, że ja się z tym pogodziłam i mam cały arsenał tajnej broni na prześmiewców, a nie daj Boże własnego faceta, który by mi docinał z tego powodu :P

Gość gość
http://i60.tinypic.com/200ba6e.jpg To jej biust, naprawde sadzicie, że ona rozumie problem małych piersi? Użala się nad sobą a wy (z pewnie o wiele mniejszymi) klepiecie po pleckach.

gość dziś mam A75 jesli dla ciebie to jest duzy biust to nie wiem ale ja mam kompleks i to ogromny. Od przezwisk typu " pryszcze" troche mi podrosly nie mowie ze nie ale juz na tym sie zatrzymaly

Gość gość
Ja uważam ze jeśli ten kompleks niszczy Ci życie to odwiedź dobrego chirurga plastyka. Powiększanie piersi w dzisiejszym świecie to nie grzech, myślisz ze te wszystkie panienki z plakatów maja naturalne :)ja to zrobiłam i jestem szczęśliwa :) pozdrawiam i głowa do góry , są problemy których rozwiązać sie nie da a Twój jest łatwy do rozwiązania

Jesli nie pozbede sie tego na podlozu psychicznym to byc moze podejme sie operacji ale mam nadzieje ze jednak zaakceptuje siebie i nie bede zmuszona isc pod skalpel :) pozdrawiam

Gość gość
To na zdjęciu nie jest 75A. więc kogo okłamujesz. To żenujące. A dziewczyny szczerze Ci pomóc chciały/

Gość gość
Czyli pod biustem masz 70 a w biuście 80?

Gość gość
A własciwie 75-85

w biuscie mam 85 pod 75 co nie zmienia faktu ze to jest miseczka A cale zycie mam A tylko teraz przynajmniej nie odstaje mi miseczka

Piersi małe, większe i największe różnią się w zasadzie tylko odłożoną tkanką tłuszczową. Wielkość piersi nie ma znaczenia jak dużo pojawi się w nich pokarmu gdy kobieta urodzi dziecko. Jeżeli masz małe, to znaczy, że tłuszczyk w nich się nie odkłada. Powód pewnie jest prosty: zbyt napinasz mięśnie wokół piersi. Są metody masażu, by tłuszcz z boków przesuwać w kierunku piersi, ale również można zapanować nad stanem naprężenia mięśni i te akurat trzeba mieć wyluzowane. Zmienić trzeba emocjonalność a właściwie przekierować ją na oddychanie przeponą i w tamtych partiach sterować napinaniem i rozpinaniem, a inne mięśnie powinny być na luziku.

I prosze nie oceniaj czy ja powinnam miec kompleks czy nie bo to nie jest zadne uzalanie sie. Jedna chce miec wiekszy druga mniejszy

Gość sssq
jak nie wiecie o co chodzi to zawsze chodzi o pieniądze... wpędzenie w kompleksy przez budowanie "marki" wielkich cyc.ków to wielki biznes. tylko trzeba na to patrzeć szerzej... wbijanie do głowy wszystkim ludziom że tylko "tak" jest dobrze. zarówno facetom jak i kobietom. staniki - ha! ile by ich było mniej sprzedanych, bez jakichś wydumanych "technologii" z dup.y wymyślonych? :) chirurgia plastyczna - miliardowe obroty! fortuny zbite na kompleksie małych piersi. pfff... 🖐️ tymczasem na wybiegach mody same anorektyczki bezcy.ckowe... i co teraz? to samo kasa z innych kompleksów. oczywiście możecie robić ze swoimi co chcecie, ale jak by mojej dziewczynie ktokolwiek dotknął skalpelem piersi to pewnie poszedł bym do więzienia :P

Gość gość
Dziewczyno jeśli na tym zdjęciu są twoje piersi to naprawdę nie wiem czego ty od siebie chcesz ? Nie są wielkie ale są normalne, ladne. Lepsze niż jakies balony. Moje są tak na oko 3 razy mniejsze :o wiec proszę cię nie zalanuj mnie bo jak Ty masz kompleksy to co ja mam powiedzieć ? A jeśli chodzi o relacje z facetami to jestem z jednym i jego sie w sumie nie wstydzę, ale tak jak pisala autorka nie potrafilabym przejść rzez to drugi raz. A podczas seksu nigdy nie ściągam bluzki a jak ściągam to zostawiam stanik. Ktoś tu pisal ze mam Sie dać dotykać facetowi. Moj facet nie jest zainteresowany w ogóle moimi piersiami i w sumie to mu sie nie dziwie :o

Gość gość
Ty masz kobiete naprawdę normalne piersi i uwierz mi, ze wiekszosc facetow woli takie a nie wielkie, które pozniej zwisają. Moim zdaniem wielkie cycki wcale nie są ladne i takie jak ty nasz są moim marzeniem :) pozdrawiam gosc z 12.56 i tp wyżej to tez mój wpis