Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Komunia Św....

Polecane posty

Gość gość

Mimo,że rok szkolny dopiero się zaczął to do maja zleci szybciej niż się wydaje! No i zaczyna się wielkie myślenie o Komunii Św.mojego syna.....rozmawiałam dziś z inną mamą i ona powiedziała mi,że absolutnie nie będzie kupować synowi garnituru,bo jak to powiedziała "pod albą i tak nie widać". Ma zamiar kupić jeansy i do tego czarne adidasy...jestem zaskoczona,ponieważ jestem zdania,że dziecku w tym dniu należy się odświętny strój! Tak na marginesie mam gdzieś jak ONA ubierze syna,ale szczerze myślałam,że matki inaczej podchodzą do tego typu sprawy! Są mamuśki,które mają już za sobą Komunie??jak było w waszych miastach/wsiach... może to ja jestem dziwna i powinnam się leczyć :D

Gość gość
moja mama zawsze wspomina,że jak ja lub moje siostry szliśmy do pierwszej Spowiedzi to zdarzało się,że dzieci przychodziły w dresach....

Gość gość
Leczyc sie to nie, ale podejs do tego ze spokojem. Jezeli ci odpowiada ,,wielkie halo,, z powodu i komuni sw. to tak rob. I zajmij sie tylko tym, nie oceniaj innych. Jak kogo stac tak wyszykuje dziecko na ten dzien. Ja nie jestem wolenniczka bardzo przesadnej wysrtawnosci. Moje dzieci odbyly i komunie sw bez wielkich strojow, przyjec w restauracji, prezentow. Bo najwazniejszy byl sakrament. Ani mnie, ani moje dzieci nie spotkaly zadne nieprzyjemnosci z tego tytulu, ze skupilismy sie przedewszystkim na sakramencie.

Jensy i adidasy ? Moim zdaniem to gruba przesada ;) Mój syn był w tym roku u komunii .Ksiądz dał nam wolną rękę co do ubioru tzn garnitur lub alba. Mój syn szedł w garniturze ( ponieważ tak szła większość chłopców ) , parę chłopców a albie krótkiej lub długiej. Każdy z nich pod albą miał białą koszulę,spodnie od garnitury i wizytowe buty.

Gość gośćop
U nas wszystkie dzieci idą w albach i tu nie ma wyjątków. Pod albą mają białe koszule , spodnie z garnituru i odświętne buty.

Gość gość
ja też nie jestem za przesadnym wystrojeniem się,ale jeansy i adidasy to już gruba przesada.Rozumiem,że nikomu się nie przelewa i liczy się każdy grosz,ale spodnie garniturowe i do tego buty to może koszt ok.100zł.Oczywiście ze zwykłego sklepu,bez znanej marki!