Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość puliiii

Tyłozgięcie macicy a zajście w ciąże

Polecane posty

Gość puliiii

Hej! Dowiedziałam się ostatnio że mam tyłozgięcie macicy - podejrzewałam że coś jest nie w porządku ponieważ odczuwam ból przy stosunku. Jak napisałam w temacie staramy się o dziecko - czy znacie jakieś pozycje które ułatwiają zajście w ciąże przy tyłozgięciu? Z góry dziękuje za odpowiedzi! :)

Gość gość
Ja też to mam. Nic Ci nie dolega. Każda kobieta jest inaczej skonstruowana. Nie masz co się martwić bo to nie choroba. Ja mam dwoje dzieci. Po prostu wejście do twojej macicy, ojej, nie wiem jak to napisać, coś na zasadzie jakby twoja pochwa nie była prostą "rurką", lecz taką trochę zgiętą do tyłu.

Gość gość
ja podobno mam, podobno... jestem teraz w drugiej ciazy. Porod naturalny ,ciaza pierwsza donoszona, zero powikłac, zero poronien. W obie ciaze zaszłam szybko ( pierwsza za 5 razem, druga za pierwszym podejsciem )

Gość gość
aha w obie ciaze zaszłam w pozycji bedac na gorze

Gość gość
Ja nie miałam żadnych problemów zajsciem przy tyłozgieciu macicy. Kochaliśmy się zazwyczaj w pozycji misjonarskiej, z tym że celowaliśmy w owulację. Wyznaczałam ją sobie Afrodytą na ślinę. Do tego brałam oczywiscie kwas foliowy i zdrowiej się odżywiałam

Gość puliiiiiiiii
dziękuje za odpowiedzi :) Ja już mam synka w wieku 3 lat. W ciąże zaszłąm wtedy za pierwszym razem :) Teraz staramy się o drugie dziecko już 6 mc i nic. Byłąm u ginekologa to stwierdził że mam tyłozgięcie a słyszałam że przy tyłozgięciu najlepiej się kochac od tyłu ;)