Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Tak oto wygląda teraz praca w UK

Polecane posty

Gość gość

Znajoma była na interview w pewnej kafejce na Shepherds Bush Praca 6 dni w tygodniu, 9 godzin dziennie, pół godzinny niepłatnej przerwy, 6 dni w tygodniu, 250 f za tydzień, kasa płatna do reki… Super :)

Gość gość
Tani koń roboczy

Gość gość
to powiedz znajomej niech zmieni pracę

Gość gość
Zmieni prace ? Ha ha ha , idi0to, ludzie po Oxfordzie pracy nie maja

Gość gość
Mają :) Ludzie po prestiżowycb uczelniach nie są i nie zadają się z tępawymi kelnerkami, które pracują by zapłacić za mieszkanie...

Gość gość
Chyba nie czytacie gazet. Praca nie lezy na ulicach i nawet absolwenci Oxfordu maja z nia w tej chwili problem, bo jej po prostu nie ma. Ale w przeciwienstwie do zakompleksionych Polakow, nie wstydza sie niskoplatnej pracy fizycznej, bo logiczne, ze z czegos trzeba zyc, zanim znajdzie sie inna.

Gość gość
Z punktu widzenia pracodawcy powiem ci ze ludzia sie w d****h poprzewracalo bez dobrego jezyka referencji czy doswiadczenia wybrzydzaja ze nie beda roboc za 6.50 na reke moze to i malo ale na poczatek powinno kazdemu wystarczyc a tak to wola siedziec i biedolic jak to pracy nie ma jak ciezko

Gość gość
Jaka praca taka płaca

Gość gość
Ja pracuję (nie Londyn) 30 godzin tygodniowo, legalnie z umową, mam płatną przerwę 45 minut, stawkę 7,55 a w niedziele 150% stawki. dodam, że sprzątam w luksusowym malym hoteliku.

Gość gość
Netto mam miesięcznie ok 930 funtów (zabierają mi mało podatku), 5 dni po 6 godzin czasem 7 godzin, jest OK. mój partner netto ma ok 100-150 f/mies więcej niż ja, wynajmujemy mieszkanie czynsz 670 (1 bedroom flat ale całkiem spore) i żyje się nam całkiem fajnie.