Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dwaPlusTrzy

trójka dzieci z małą różnicą wieku

Polecane posty

Gość gość
Ja mam troje rok po roku i jedno o kilka lat starsze. Pisałam zresztą kiedyś na podobnym wątku, który jak każdy jeden tutaj po około 2 tyg. upadł, bo trole go rozwaliły, piszące trochę kręciły i zmyślały i ogólnie nie było sensu czegokolwiek już pisać. Niektórzy z was piszą że mają dzieci z 3-5 letnią różnicą wieku, ale to nie jest moim zdaniem mała różnica wieku. Ten temat też po kilku dniach upadnie. Były ich już dziesiątki. Po prostu nie ma szans żeby się coś takiego długo utrzymało na forum do którego każdy ma dostęp i gdzie nie ma aktywnych administratorów.

Gość gość
troje rok po roku ? nie wiesz co to antykoncepcja ?

Gość gość
Ja mam 3 starszy 10 lat, 4 i 1,5. ja mam 30 lat ,obecnie nie pracuje . nie mieszkamy w pl.Dzieci planowane,nie zaluje . Nikt mi w tygodniu nie pomaga, pomocy nie potrzebuje:-) tylko w soboty dzieci sa u babci a ja z mezem na imprezie . W niedziele odbieramy dzieci .

Gość gość
Mamy trojki dzieci,co dzis zrobilyscie?

Gość gość
Ja nastawilam pranie o 6 ,pozniej robilam sniadanie,starszy poszedl do szkoly ,malolatow nakarmilam,zupa juz sie gotuje ,drugie danie zaxzne gotowac o 11, zaraz ogarne dom i to tyle z obowiazkow.

Gość gość
kurcze szczerze mowiac...to ja sama chcialabym miec trojeczke. Mam poki co jedno dziecko- 5 lat. teraz chcielisbysmy z mezem drugie... i tak myslelismy...czy moze byloby lepiej miec za jakis czas po tym drugime trzecie...(np. rok pozniej)..czy waszym zdaniem lepiej byloby odczekac jakies 3 latka?

Gość dwaPlusTrzy
Ja np żałuję, ze pierwsza dwójka nie byla rok po roku:) ale zawsze byla jakas wymowka, ze nie teraz, ze to zly moment itd.

Gość gość
Ja jestem mamą 15 miesięcznego chłopczyka, a za 2 miesiące urodzę2dziewczynki. Więc będzie 3 w małym odstępie czasu. Zawsze tak chciałam. Jeszcze nie wiem jak to będzie,niedługo się przekonam ale jestem dobrej myśli. Czas tak szybko leci!! Mój synek bardzo lubi inne dzieci więc cieszę się że będzie miał towarzystwo do zabawy i nie tylko;) Poza tym chciane dzieci to ogromna radość każdego dnia, jakoś nie umiem o tym myśleć w kategorii "obowiązku" i "wydatków". Szczerze to jakoś przez ostatni rok nie zauważyłam uszczuplenia naszego budżetu w ogóle. Ważne chyba żeby nie przesadzać. Ja z koleżankami namiętnie sobie przekazujemy ciuszki i zabawki po dzieciach, ta ma starsze, ta młodsze, itd. Poza tym najfajniejszymi zabawkami i tak są sprzęty domowe, ławki, drzewa,kałuże itd. Wiadomo że z czasem to się zmieni, dojdzie przedszkole, szkoła, chęć tego czy tamtego, ale jak się ma rozum i dwie ręce do roboty to ze wszystkim sobie można poradzić.No i zdrowie też by się przydało;) To taka moja opinia. Wiadomo że nie każdy musi ją podzielać, różne są sytuacje w życiu, charaktery, problemy itd. Ale myślę że szczęście i miłość to jedna z niewielu rzeczy które się mnożą kiedy się nimi dzielimy, więc im nas więcej tym lepiej ;) Pozdrawiam

Dzieci są kochane, ale dla kobiety to oznacza całkowite poświęcenie. Zależy która co lubi. Dla jednej to przyjemność, dla drugiej droga przez mękę. Znam kilka rodzin gdzie jest więcej niż 2 dzieci. Często między rodzeństwem są średnie kontakty, najmłodsze to pępek świata. Zastanówcie się też czy was na to stać finansowo. Znam przypadek, 6 sióstr, jedna urodziła dziecko za granicą pół roku temu. Do dziś zadna jej nie odwiedziła. Różnie bywa.

Gość może będzie 3
Ja mam różnicę w wieku dzieci 3 lata i jak dla mnie ta różnica jest idealna. Starszy był już samodzielny, "odpieluchowany", w miarę radził sobie z jedzeniem i ubieraniem. Nie muszę go cały czas pilnować, sam sobie wchodzi po schodach albo wychodzi pobawić się w ogródku. Teraz zaczął chodzić do przedszkola, więc jest super, przy dwójce radzę sobie chyba nawet lepiej niż przy jednym. Teraz zastanawiam się nad trzecim 2 lata po drugim i obawiam się, czy różnica nie będzie zbyt mała... Czy ten mój drugi nie będzie jeszcze trochę za mało samodzielny, żeby ogarnąć jednocześnie niemowlaka i dwulatka.

Gość gość
Wiem co to antykoncepcja i tylko pierwsze i ostatnie było z wpadki. Dwoje było planowane rok po roku. Aż tak cię to dziwi? Było nas spokojnie stać na trójkę i się zdecydowaliśmy. Czwartego nie braliśmy pod uwagę, ale się pojawiło i tragedii też nie ma. ****Jakby ktoś miał jakieś konkretne pytania to proszę pisać w polu pseudonimu albo u góry wypowiedzi: DO TRÓJKI ROK PO ROKU, dlatego że nie czytam wszystkiego i tylko w ten sposób będę mogła odróżnić post do mnie od całej reszty.****

Gość gość
Ja również jestem mamą, która wychowuje dwóch synów 2,5 i 15 miesiecy. I spodziewam się trzeciego syna za 4 miesiące :O Mam pracę, ale aktualnie zajmuję się dzieciakami i pomyślałam że fajnie by było sobie troszkę dorobić chociaż na pampersy. Dużo jest ofert MLM gdzie trzeba coś sprzedać (avon,oriflame itp), ale to zdecydowanie nie dla mnie. Zaczęłam wypełniać ankiety, sprawdziłam kilka portali i moim ulubionym, na którym najszybciej udało mi się zarobić jest http://rejestracja.opinie.pl/zapros.htm?u=76527062 (link do rejestracji). Jeżeli mogę coś szczerze poradzić, jak już założycie konto wystarczy podawać swój link polecający znajomym jak i nieznajomym. Ja sama nie sądziłam, że moje wiadomości dotrą do takiej liczby osób, internet ma wielką moc:) Naprawdę warto, a pare groszy sie przyda. Jeżeli masz ochotę, możesz zarejestrować sie z mojego linku. http://rejestracja.opinie.pl/zapros.htm?u=76527062 Pozdrawiam.

Gość gość
U mnie różnica między starszymi a najmłodszą jest córką jest spora bo 5 i 7 lat. Ta starsza dwójka (17mcy różnicy) jest ze sobą b zżyta. Tej młodszej trochę brakuhe kogoś takiego w jej wieku, choc i tak jej rodzeństwo ją b kocha i spedzają z nią sporo czasu. Wszystko ma swoje plusy i minusy. Mam taką klientkę która ma 3 z malą różnicą wieku i jest qiecznie zalatana. Ale pewnie ma na to wpływ więcej czynniķow. Teojaczki tez sie jaks wycbowuja a to jest dopiero hardcore

Gość gość
I dodam, że nie uważam żebyn się całkowicie poświęciła dzieciom.

Gość gość
Ja mam dwoje w tym samym wieku, bo bliźniaki. Mają niespełna 4 lata i rozważam kolejną ciążę, choć jeszcze się waham, bo łatwo nie było, zwłaszcza że mąż mało pomagał. Pracuję zawodowo i nie boję się kolejnej przerwy w karierze. Bardziej boję się tej ciągłej odpowiedzialnosci i zmęczenia.

Gość gość
Polećcie jakieś forum na poziomie dla rodzin wielodzietnych :)

Gość gość
O czym wy w ogóle mówicie ?my mamy pięcioro dzieci, najstarsze ma 11 lat najmłodszy 7 miesięcy i myślimy nad kolejnym!Mąż jest jedynakiem, ja jestem jedynaczką i postanowiliśmy że będziemy mieli gromadkę dzieci.