Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co czeka kobietę w pracy po powrocie z urlopu macierzyńskiego?

Polecane posty

Gość gość

Zaraz będzie o tym w Dzień dobry TVN. Tak się tu ostatnio kłóciłyście że to nie problem wrócić do pracy po macierzyńskim. No to zobaczymy co tam mądrego powiedzą.

Gość gość
W TVNie to same mądrości lecą :D Zaraz pokażą jakąś Kaśkę Cichopek albo Nataszę Urbańską, która będzie smęciła o tym, jak macierzyństwo zmieniło jej życie i jakże ciężko ma teraz. Nienawidzę tych mądrości z DDtvn. Te polskie gwiazdki-celebrytki to teraz spece od wszystkiego.

Ale to chyba indywidualna sprawa. Każda z nas ma inną sytuację, inną wypracowała sobie pozycję, itp. Ja wróciłam do pracy (po 6 mcach mimo przysługującego rocznego) tak jak bym nie miała tej przerwy, pracuję dokładnie tak jak przed porodem.

Gość gość
no jak to co czeka to samo co i przed macierzyńskim najwyżej 1 godzine mozna wczesniej wyjsc jak karmisz dziecko i finito co bys jeszcze chciała

Gość gość
Ja jestem na chorobowym juz od paru miesiecy a termin mam na grudzien. A po macierzysnkim nie wroce do pracy no znowy chorobowe mnie czeka ( operacje reki co pare miesiecy) a bardzo bym chciala wrocic po macierzynskim do pracy :( bo mam super team w pracy a w tej chalupie to w depresje mozna popasc :(

Gość gość
Popieram. W chałupie psychoza murowana :/

Gość gość
to zalezy od firmy i od kobiety. Jesli od poczatku ciazy byla na l4 to pewnie wypowiedzenie, wreczone w pierwszym mozliwym prawnie terminie.

Gość MałaMi85
Spotkałam się z taką sytuacją w poprzedniej pracy. Koleżanka po wychowawczym wróciła do pracy i zaraz ją zwolnili z przyczyn ekonomicznych. Nie było jej w pracy 3 lata i stwierdzili że taki pracownik nie jest im potrzebny :/ Życie :/