Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszlamamusia

Planujemy dziecko

Polecane posty

Gość przyszlamamusia

Witam wszystkich tutaj , jestem tu nowa i nie zdążyłam przejrzeć wątków więc jeśli pojawił się już tutaj podobny do mojego to z góry przepraszam. Tak jak widać w temacie, planujemy z narzeczonym dziecko. To znaczy narazie to były wstępne rozmowy bo wolimy lepiej przemyśleć wszystkie ZA i PRZECIW żeby nie zrobić niczego pochopnie. Chciałabym się poradzić odnośnie dziecka, noworodka jak i później. Czy takie maleństwo potrzebuje dużo ubranek i ogólnie ile tak mniej więcej może kosztować tak zwana wyprawka dla dziecka ? Nie mamy zamiaru kupować ubranek oryginalnych czy coś bo naszym zdaniem to głupota ponieważ takie maleńkie szybko rośnie. Myśleliśmy nawet żeby na początku kupować ubranka w second handach , a tylko kilka nowych np do lekaża na wyjście ze szpitala i wgl , czy to dobry pomysł ? Możliwe , że dostalibyśmy coś od rodziny bo jest trochę dzieciaczków u nas ale póki co chcemy liczyć tylko na siebie i nie nastawiać się że podostajemy nie wiadomo co od innych, jak dostaniemy to dobrze jak nie to trudno.

Gość gość
Noworodkowi nie powinnaś kupować ubranek z second handu, lepiej nowe lub dostane po dzieciach z rodziny.

Gość gość
a tylko kilka nowych np do lekaża na wyjście ze szpitala x WTF? Nowe ubranka na pokaz?