Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy dużo jem?

Polecane posty

Gość gość

Witam, czy może mi ktoś obiektywnie powiedzieć czy dużo jem? Mój standardowy dzień: 7:30 kawa + drożdżówka ewentualnie rogal 10:00-10:30 bułka lub chleb(2-3 kromki) z wędliną/serem itp plus pomidor ogórek 13:30-14:00 bułka lub chleb(2-3 kromki) z wędliną/serem itp plus pomidor ogórek 17:00-18:00 obiad w domu Do pójścia spać już nic nie jem, nie podjadam, nie jadam słodyczy.

Gość gość
Czasami zamiast kanapek ok 10 jadam płatki kukurydziane z owocem I jogurtem.

Gość gość
a jakie jesz obiady?

Gość gość
jak dla mnie za duzo pieczywa ;)

Gość gość
raczej sporo bo to coś około 2000 kcal

Gość gość
chleba za duzo- tak jak u mnie zresztaa tez chleb i z tego teraz opona

Dużo, niedużo, na pewno niezbyt właściwie. Rano jako słodkie śniadanie można zjeść owsiankę, czy kaszę jaglaną, jeśli koniecznie jakaś bułka słodka, to może własnej roboty, z pełnoziarnistej mąki. Bułki czy chleb o 10 i 13.30 zastąpiłabym sałatką, czy serkiem wiejskim z warzywami. No i koniecznie kolacja, chyba że chodzić spać o 20 ;)

Gość gość
- drożdzowki na śniadanie? codziennie? to rocznie jesteś pewnie o 5kg cięższa ;p zamień to na zdrowsze zbilansowane śniadanie które doda ci naprawdę energii a nie tylko na chwilę - bułka może być, ale powinny być 2 kromki chleba, i oczywiście ciemne pieczywo pełne błonnika, a nie biała buła i biały chleb - unikamy sera żółtego i masła. - obiad na noc to nie zdrowo, bo zazwyczaj coś tłustego jest, no i węglowodany na noc? kolacjo obiad powinnien być lekkostrawny

Gość gość
Jesz źle, mało wartościowe jedzenie. Sporo chleba, mało zdrowych tłuszczy typu ryba, orzechy. Białka tyle co kot naplakal. Same węgle.menu do poprawki.

Gość gość
a czy to dobre sniadanie- 3 kromki male pieczywa z niskim indeksemi paprykarz z makreli

w tym jedzeniu nie ma żadnych składników odżywczych. a organizmowi potrzeba mineralów i witamin do funkcjonowania.

Gość gość
pieczywo z makrelom jest juz lepsze :) ale jeszcze dodaj do tych kanapek warzywa chocby pomidor, ogorek, papryka itp :)

Gość gość
oki, ale caly dzien samych warzyw jesc sie nie da:)