Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

praca na allegro

Polecane posty

Gość gość

Witam, wybieram się na studia '' zarządzanie''. Chciałabym pracować w marketingu, w firmie zajmującą się sprzedaża albo właśnie na allegro. Wiem że do tego nie trzeba mieć studiów ale warto je mieć. Dlatego liczę na wasze opinie ( bez tekstów że nie ma pracy, bo po wszystkim teraz ciężko z pracą ) co warto studiować żeby się tym zajmować, czy ma ktoś jakieś doświadczenia z allegro i tak dalej? Z góry dziękuje za odpowiedź

Gość gość
Ja pracuję w marketingu :D nie rozumiem pytania, o co Ci chodzi z Allegro? Chcesz wprowadzać produkty na rynek czy być telemarketerem? Ja jestem samoukiem, a szkołę w kierunku marketingowym skończyłam później. Mam też sporą wiedzę jeśli chodzi o reklamę...

Gość gość
Chcę zajmować się sprzedażą ale nie koniecznie swoich produktów :) Robić to za kogoś po prostu możesz mi udzielić jakiś wskazówek? co Ci się przydało w tej pracy?

Gość gość
Sprzedażą zajmuje się sprzedawca,nie marketingowiec. Ja zajmuję się oprawą sprzedaży i strategiami... Przydały mi się umiejętności graficzne, praktyczna wiedza o sprzedaży. Jak masz trochę czasu, ściągnij z chomika MARKETING Kotlera. To biblia marketingu. Wiadomości z psychologii też się przydaje...

Gość gość
a uważasz że studiowanie zarządzania ma jakieś dodatkowe korzyści? w końcu ludzi pełno a na CV pracodawca chętnie by coś ujrzał dzięki za książkę zaraz ściągnę :)

Gość gość
*też się przydają. Tak naprawdę marketing jest dość rozległą dziedziną, nie mówiąc o zarządzaniu. Moje umiejętności wystarczają na ogarnięcie działań reklamowo marketingowych w małej firmie, w dużych korporacjach masz specjalizacje. A to, o czym piszesz, to mam wrażenie częsty zabieg naszych pracodawców - nazwać sprzedawcę czy telemarketera marketingowcem.

Gość gość
Myślę, że jeśli nie planujesz pracy w korporacji i nie masz konkretnego pomysłu na karierę zawodową, studiowanie ZiM jest kompletną stratą czasu...

Gość gość
Myślę też, że nie dowiesz się tam prawie niczego, co mogłoby być pomocne w wystawianiu aukcji na Allegro...

Gość gość
to jaki kierunek studiów byście mi proponowali?

Gość gość
oczywiscie które mi się przydadzą do tego o czym pisałąm

Gość gość
Ja bym Ci proponowała abyś nie szła na studia, bo do wystawiania na Allegro żadne Ci się nie przydadzą. Naucz się za to dobrze Photoshopa oraz tworzenia szablonów stron www, kup porządną lustrzankę cyfrową i naucz się robić zdjęcia.

Gość gość
no tak, ale jak będą mieć 2 CV i jedna będzie po studiach drugia nie to wiadomo kogo wezmą :)

Gość gość
Tą, która więcej umie.

Gość gość
jak obie bedą świeże :) no chyba ze kursami która zwycięży

Gość gość
Niekoniecznie kursów, a umiejętności które można samemu nabyć.