Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ZWOLNIENIE DYSCYPLINARNE

Polecane posty

Gość gość

Zostalam zwolniona dyscyplinarnie z pracy :( Szefowa powiedziala mi ze nie podoba jej sie moje nastawienie!!!! W ogole nie wiem co to znaczy. Najpierw przez 4 lata pracowalam na tymczasowe umowy. Przedluzala mi miesiac, dwa caly czas. Do tego byla tak niesymatyczna, tak opryskliwa ze tragedia, ani dzien dobry nie odpowiadala ani nic. Ona poszla na pol roczne zwolnienie lekarskie. Przyszedl inny koles za nia i akurat jak on byl to mnie skonczyl sie jeden z kontraktow. On dal mi stala umowe o prace!! Sie tak cieszylam! Ona wrocila w tamtym ttygodniu i dzis dala mi wypowiedzenie! ;(Sory za literowki ale jestem tak zdenerwowana ze nie moge!

Gość gość
Wezcie mi cos powiedzcie! Gdzie ja mam z tyym isc????????????? :/

Gość gość
Do sądu! ALE CZY ONE SĄ SPRAWIEDLIWE I OBIEKTYWNE! Musi Ci podać powód takiego zwolnienia,ono ma pewne następstwa.

Gość gość
Kodeks Pracy Art. 52. § 1. Pracodawca może rozwiązać umowę o pracę bez wypowiedzenia z winy pracownika w razie: 1) ciężkiego naruszenia przez pracownika podstawowych obowiązków pracowniczych, 2) popełnienia przez pracownika w czasie trwania umowy o pracę przestępstwa, które uniemożliwia dalsze zatrudnianie go na zajmowanym stanowisku, jeżeli przestępstwo jest oczywiste lub zostało stwierdzone prawomocnym wyrokiem, 3) zawinionej przez pracownika utraty uprawnień koniecznych do wykonywania pracy na zajmowanym stanowisku. albo cos przeskrobalas powaznego i tu nie piszesz albo masz szefowa mega idiotke, ale w to osobiscie watpie.

Gość sad pracy
do sadu pracy mojego meza tez zwolnili dyscyplinarnie i udal sie do sadu pracy