Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ile potrzeba w Londynie samotnej osobie na

Polecane posty

Gość gość

- wynajem kawalerki - rachunki - dobre jedzenie (mięso, ryby, warzywa, owoce…) - opłacenie dojazdów do pracy - telefon - ubrania, buty, kosmetyki - wyjścia na miasto od czasu do czasu itd

Gość gość
1500 funtów MINIMUM

Gość gość
1500? Chyba kpisz. Sama kawalerka to 1000 f mc

Gość gość
Ja mam benefity i z benefitów mi starcza na to co wymieniłeś powyzej

Gość gość
Tak, a ja zarabiam 3 funty na dzien i tez mi lekko starcza !!! Bajkopisarze

Gość gość
Nie wierzysz to nie,Twoja sprawa. Ale beny w UK są naprawdę dobre i idzie z nich sobie opłacić mieszkanie i pokupować jakieś rzeczy

Gość gość
z tym prowo to lekko zalosne..nie wszyslo .:P

Gość gość
Jedzenie dobrej jakości dla jednej osoby to ok 30 f tygodniowo. Mieszkanie ... Nie orientuje sie bo po pierwsze ńie ieszkam w Londynie a po drugie mam dom z councilu. Jedzenie kupuje ekologiczne od farmerów. Nie korzystam często ze środków transportu. Prace mam niedaleko wiec chodze spacerkiem, ewentualnie rowerem. Internet 20f , telefon 35f , media 100 miesięcznie. Mieszkanie kosztuje mnie 250 /mies Nie narzekam.

Gość gość
Jedzenie dobrej jakosci to raczej ok 70-100 funtow tygodniowo, mowie o Londynie.

Gość gość
A to juz zależy ile kto je. Ja jadam mało ale za to dobrej jakości i 100 f na jedna osobę to uważam że stanowczo za duzo. Polowe bym wyrzuciła.

Gość gość
Jedzenie dobrej jakości za jedyne 30 funtow na tydzień?????? Nie sadze. 70 to minimum, a i to bez szaleństw i wcale nie jedząc jak świnia !

Gość gość
Hahha jedni mówią ze 100 to duzo na tydzień inni ze mało. Ja wydaje na 3 osobowa rodzine do 50 tygodniowo i uważam ze spoko. I nie kupuje byle gowna. Zero gotowcow i rzeczy wysoko przetworzonych. Gotuje sama. W polskich sklepach kupuje tylko kiszone ogórki kapustę żurek czy szczaw, I nie uwazam ze jedzenie w uk jest drogie.

Gość gość
Nie powiesz, ze za jedyne 50 f tygodniowo i to na 3 osoby macie zdrowe jedzenie, mięso, świeże ryby, sery, warzywa, owoce, nabiał i cała resztę...

Gość gość
Oczywiście ze tak. I nie mam zamiaru ci sie tłumaczyć bo i tak czuje nie uwierzysz. :) To kwestia organizacji.

Gość gość
To dawaj przykładowe zakupy wraz z cenami, no czekamy. Moze wg Ciebie dobre jedzenie to gotówce z 99 o i Iceland, ktore nijak sie maja do dobrego jedzenia.

Gość gość
Czekajcie? Ile was tam jest? Jesli sobie nie radzisz to juz twój problem, naprawde nie mam zamiaru ci sie tłumaczyć :D Sama sobie policz ile. :D Wiadomo ze kazdy ma inne potrzeby, jeden je codziennie mięso inny kasze z warzywami jeszcze inny zupę , Ja napisałam ze Robie RAZ W TYG ZAKUPY ZA 50f. Żywnościowe . Dobrej jakości . Nie wierzysz ,to juz nie moj problem :)

Gość gość
Bzdury, nie da sie zdrowo jeść w tyle osob za 7 f na dzien. Bajeczki to rodzinie w pl opowiadaj, a nie nam tu na kafe.

Gość gość
Icelanda Tesco Asda i sainsbury omijam szerokim łukiem tyle WAM powiem , towarzyszko :)

Gość gość
Da sie . :) Nie moja wina ze nie potrafisz dobrze zarządzać budżetem domowym.

Gość gość
Nie moja wina, ze lubisz pisac bajeczki klamczucho

Gość gość
Hahha odpuść Zazdrosnico

Gość gość
A czego mam Ci zazdrościć? Ze musisz każdego pensa wyliczać, zeby starczyło? Nie podniecaj sie tak i uważaj, bo jedząc śmieci i mozna doprowadzic do tego, ze potem krocie trzeba zostawiać u lekarza, ale Ty pewnie o tym nie wiesz :) :D

Gość gość
Daj spokój , nie wiesz co jem i przestań mnie atakować bo jak dotychczas to ty jestes agresywna, moze pora zmeinic dietę ? Wiecej warzyw? Mniej mięsa? :)

Gość gość
http://www.riverford.co.uk A tu prosze mozna zamówić sobie całe pudło organicznego żarcia z dostawa do domu , dla jednej osoby na tydzien na bank wystarczy.

Gość gość
mieszkanie 300 rachunki 70 jedzenie 30 paliwo 15-20 ubrania i kosmetyki-zależy od potrzeb wyjścia na miasto plus papierosy-150 dziecko-60 Dostaje 1134 Ł benefitów,takze po oplaceniu tych rzeczy wyżej wymienionych zostaje mi nawet sporo

Gość gość
Małe te rachunki , a ubezpieczenie samochodu? Internet , telefon , tv licence , ?

Gość gość
Internet i tel już wliczone w te rachunki jest. ubezpieczenie auta i tv license płace za rok z góry

Gość gość
„1500? Chyba kpisz. Sama kawalerka to 1000 f mc” Dlatego jest napisane MINIMUM, ty tępa dzido. Kawalerka nie musi koniecznie kosztować 1000, ale poniżej 800 się raczej nie zejdzie (wynajmując samodzielnie, jak normalna osoba, bez korzystania z zasiłków, bo w pytaniu nie było mowy o pobieraniu zasiłków).

Gość gość
Mam £1600 podstawowej pensji £500 dorabiam freelanceam £800 bonus otrzymuje co 3 mce I uwazam, ze to za malo na przyzwoite zycie w Londynie dla samotnej osoby Dziele mieszkanie z 1 dziewczyna

Gość gość
A podatku ile płacisz?