Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaniepokojonawciąży

Ciągle odczuwam silny głód! Nie apetyt a ssanie i burczenie w brzuchu, pomocy ;(

Polecane posty

Gość zaniepokojonawciąży

Jestem w 15 tygodniu ciąży. W pierwszym trymestrze często miałam mdłości, wymioty, trafiłam nawet do szpitala pod kroplówki bo kompletnie nie mogłam nic przełknąć, a nawet jak już coś zjadłam to potem i tak to wymiotowałam. Pierwszy trymestr się jednak skończył, zaczął się drugi a z nim wilczy głód. I potrafię odróżnić to od zwyczajnego apetytu czy zachcianek, ja po prostu jestem głodna, głośno burczy mi w brzuchu, ssie a nawet i mdli z głodu. Zdarza mi się częste wstawanie na siku w nocy i wtedy jak już wstanę to czuję tak potworny głód, że nie mogę już zasnąć pomimo zmęczenia i muszę zjeść chociaż coś małego. I tak kilka razy w nocy, w dzień to samo. Zjem porządne zdrowe śniadanie ( np, 3 kromki pełnoziarnistego pieczywa z serkiem twarogowym, pomidorem i do tego herbata, mały banan) a po...40 minutach zaczynam już odczuwać głód i dyskomfort z tym związany... ;( Całkowicie straciłam też ochotę na produkty, które kiedyś lubiłam, jak owoce. Wydają mi się teraz zbyt kwaśne, i wmuszam je w siebie bo wiem, że są zdrowe ;( Pomóżcie mi dziewczyny, nie wiem jak sobie pomóc ;(

Gość gość
Jak nie masz ochoty na owoce to ich nie jedz. Jedz warzywa. Kasze dawaja poczucie sytości. Gotowany kalafior tez bardzo zapycha.

Gość gość
tarczycę w ciąży sprawdzałaś?

Gość zaniepokojonawciąży
Tak, mam niedoczynność, przed ciążą nie miałam. Jak tylko wyszło to na badaniach łykam codziennie leki euthyrox 50.

Gość gość
spróbuj zjeść mniej na śniadanie np. 1 kromkę, potem drugą za 40 minut jak zacznie ci burczeć w brzuchu, potem kolejną i banana, wtedy nie będziesz ciągle głodna i nie przytyjesz tyle;)

Gość gość
Jedz mniej i częściej. Może zrób też już test obciążenia glukozą, bo może cukrzyca ciążowa się zaczyna?

Gość gość
Moze bedziesz miala chlopca :P Ja tak mialam ,identycznie.Bylam tak glodna ,ze jak jadlam to az mi sie rece trzesly .Nawet jak zjadlam normalna porcje ,ktora sie najadalam przed ciaza to I tak dalej bylam glodna.Naprawde mialam taki apetyt ,ze nie potrafilam tego kontrolowac.I tez sie budzilam w nocy z glodu.Mialam na szafce cukierki I zjadalam jednego I juz bylo lepiej :)Z corka w ciazy tego nie mialam.Przytylam 13kg I po porodzie mialam 5 kg na plusie.Wygladalam super a schudlam szybko.Teraz jestem 11m po porodzie I jestem chudsza niz przed.

Gość gość
zbadaj cukier, KONIECZNIE

Gość gość
Ja tez tak mam a nie jestem w ciąży. :( Nawet jak skończę jeść kanapki, to dalej jestem głodna. Nie wiem, czy organizm szykuje się do zimy i chce zgromadzić zapasy tłuszczu czy kompletnie rozregulował mi się żołądek. Czytam teraz o głodzie w oblężonym Leningradzie i czuję się tak samo jak bohaterowie książki. :o

Gość gość
A BRALAS jakie hormony? pigulki?

Gość gość
na sniadanie jedz owsianke [ szkl melka plus 3 lyzki platkow owsianych gorkich i 1 lyzka otrab razowych] do tego jakis owoc, pestki dyni slonecznika itd] zamien sklepowe pieczywo na to plieczone w domu najlepiej na zakwasie.