Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość myszko_Ty_moja

rosyjski deputowany Michaił Diegtiarow, że

Polecane posty

Gość myszko_Ty_moja

USA powinny oddać Rosji część Kalifornii. Część stanu Kalifornia powinna stać się własnością Rosji. Takie roszczenia terytorialne wobec USA wysunął rosyjski deputowany Michaił Diegtiarow. Parlamentarzysta zwrócił się nawet do MSZ z wnioskiem o przeprowadzenie śledztwa w tej sprawie. Rosyjski polityk tłumaczy, że Fort Ross w Kaliforni został założony wspólnie przez rosyjskich i amerykańskich przedsiębiorców. W połowie XIX wieku rosyjskie udziały w ziemi zostały sprzedane szwajcarskiemu biznesmenowi za prawie 43 tysiące rubli w srebrze. Rosyjski deputowany tłumaczy, że według niektórych świadectw biznesmen nie zapłacił należnej kwoty. Tak więc późniejsze transakcje, na których mocy ziemia przeszła we władanie USA można uznać za nieprawomocne. Michaił Diegtiarow chce, aby wszystkie kwestie prawne wyjaśnił resort spraw zagranicznych. Jeśli okaże się, że rzeczywiście transakcje były zawierane niezgodnie z prawem, to Moskwa powinna zwrócić się do Waszyngtonu o zwrot ziemi. Rosyjski poseł nie wspomina o Krymie ani o ziemiach, które obecnie znajdują się w granicach Federacji Rosyjskiej, a które wcześniej należały do Japonii, Chin i innych krajów sąsiadujących, czy to z Imperium Carskim czy ZSRR.

Gość myszko_Ty_moja
a co z Alaską ?

Gość gość
Ale by sie to cale bagno z Los Angeles zdziwilo gdyby nastepnego dnia obudzili sie w Rosji :D :D :D

Gość nierusofobka rozsądna
A do kogo Rosja nie ma roszczeń? Aż przypomniał mi się pewien dowcip: -Z kim graniczy Rosja? -Z kim chce. -A z kim chce? -Z nikim

Gość gość
''Rosyjski polityk tłumaczy, że Fort Ross w Kaliforni został założony wspólnie przez rosyjskich i amerykańskich przedsiębiorców. '' A od kiedy to liczy się kto założył miasto? Podobno liczy się kto był rdzennym mieszkańcem, a rdzennymi mieszkańcami byli Indianie. Czyżby powtórzy się sytuacja z Krymem? Tam też Rosja rości sobie prawo od Ukraińców, którzy nie byli rdzennymi mieszkańcami, bo rdzenni mieszkańcy to Tatarzy Krymscy.

Gość gość
''a co z Alaską ?'' To nie Alaska, to Ice Krym

Gość gość
Najlepiej jakby Kalifornia przylaczyla sie do Polski, nie mam nic przeciwko :D

Gość gość
gość dziś Ale by sie to cale bagno z Los Angeles zdziwilo gdyby nastepnego dnia obudzili sie w Rosji XXX Dokładnie