Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

koszt cesarki

Polecane posty

Gość gość

Witam, jestem w 8 miesiącu ciąży i niedługo mam wizytę na której chcę się umówić na cesarkę ( to jest już postanowione, nie wyobrażam sobie urodzić siłami natury i nie chcé tekstów w stylu, że jestem głupia bo świadomie wybieram krojenie). Napewno są tutaj kobiety które mnie zrozumieją. Problem tkwi w tym, że nie bardzo orientuję się ile ,,kosztuje" cesarka i jak zacząć rozmowę z lekarzem żeby go nie urazić i za wcześnie z kasą nie wyskoczyć. Proszę o pomoc

Gość gość
Nie wiemy jakie stawki łapówek obowiązują u Twojego lekarza :D

Gość gość
Powiem tak jestem w 8 msc i tez załatwiłam. U mojej lekarki w państwowym szpitalu to koszt 2300 zł. Płatne po porodzie,choć rozważam jeszcze prywatny szpital żeby maz mógł byc z nami w pokoju- i koszty cesarek w prywatnych szpitalach wąchania sie od 2300 właśnie do 160000,zależy czego oczekujesz .

Gość gość
do tych mozgów niedorobionych nie dociera ze sa prywatne kliniki i nie chodzi o lapowki tylko przychodzisz, zamawiasz, placisz, tna i z glowy :P

Gość gość
Tak na pewno 160000 chyba zero ci zjadlo. Autorko chcesz dac lekarzowi w lape? Czy umowic sie na cc w prywatnej klinice.

Gość gość
Ja cię rozumiem..też miałam cc w salve i polecam :-)

Gość gość
tak, chcę dać lekarzowi w łapę a będę rodzić w zwykym szpitalu, bo niestety nie stać mnie na prywatną klinikę. Tylko nie wiem jak zacząć rozmowę i ile naszykować kasy- czy płacić przed czy po.

Gość gość
też jestem zainteresowana tematem, gdyż nie wiem jak załatwia się takie formaności( dawanie w łape) a do porodu zostało mi juz tylko 6 tyg

Gość gość
Dziewczyny, trochę późno o tym myslicie. Ja w połowie ciazy zapytałam moja gin (chodziłam prywatnie) czy mi zrobi, bo miałam straszny poród sn przy pierwszym dziecku. Powiedziała że tak ale potrzebuje podkładki w formie zaświadczenia od np ortopedy lub neurologa (to ważne bo od okulisty czy psychologa może byc podważone). Poszłam prywatnie, ponarzekałam i wypisał mi zalecenie CC. Umówiłam z moją ginekolog termin i zrobiono mi cięcie. Macie rację popieram CC to pikuś w porównaniu do SN, co z tego że się zapomina o bólu kiedy przez kilkanaście godzin wyje się jak zwierzę? Po CC żadna z kobitek na sali nie płakała ani nie krzyczała z bólu. Argument o szybkim dochodzeniu do siebie też jest dla mnie nieprawdziwy bo w szpitalu miałam gorączkę i niesamowity ból w całej nodze po stronie nacięcia rwała mnie od kolana po prostu, i tak przez następny miesiąc, zazdrościłam kobietom po CC i przy drugim maluszku wybrałam taką opcję. Nie żałuję, polecam i nie widzę wad. A nawet twierdzę że te artykuły o szkodliwym działaniu na dziecko to propaganda żeby kobiety nie były takie chętne na cc, w końcu to dla szpitala o wiele większy koszt i organizacja...........

Gość gość
Dodam, że nie płaciłam za to w zasadzie nie pytałam, chodziłam prywatnie i płaciłam 100 za wizytę.

Gość gość
Pisałam wyżej -koszty cesarki do 16000 miało byc oczywiście ,taka cena w Medicower w Wawie .Wiem bo sprawdziłam prawie każda prywatna klinikę :)

Gość gość
Autorko a z jakiego miasta jesteś? Moja lekarka chce 2000 , podobno do podziału z ordynatorem . Mnie to pasuje, wszyscy zadowoleni

Gość gość
Ja nie placiłam nic ekstra. Lekarz, do którego chodziłam w ciąży pozwolił mi sobie wybrać.

Gość gość
ja jestem z lubelskiego, konkretnie chełm. Wiem że nasi lekarze są przekupni, tylko jak zacząć rozmowę czy walić prosto z mostu?

Gość gość
powiem tak lekarz, jak zechce w łapę da ci to do zrozumienia a jak będzie służbistą to urwie temat i będzie po rozmowie

Gość gość
kochana cieżko jest załatwić cesarke lekarze nie chca robić cc nawet jak są wskazania to zwlekaja do ostatniej chwili nawet za kasę nie chca robić musisz mieć solidne zaświadczenie ze wskazaniem a i te są podważane

Gość Jedynaczka4
Mam termin w połowie pazdziernika.Do lekarza chodzę prywatnie, wszystkie badania wykonuję za kasę również.Nie chę cc.Będę rodziła naturanie.Kto chce cesarke to jego sprawa.Nie muszę tak jak inni.

Gość gość
na pewno wszystkie dzieci po cc maja adhd a po sn zadne :))))

Gość gość
a nie możesz spróbować znalezc np przekupnego ortopedy, który napewno za mniejszą kasę wystawi Ci zaświadczenie?

Gość gość
A nie lepiej te pieniążki dać na dziecko ?

Gość gość
Popieram Twoją decyzję. Mamy XXI wiek nie trzeba już rodzić jak zwierzęta - tak tak czasem to tak wygląda. A bzdury typu - poród sn lepszy dla dziecka to dawno obalony argument. Wiadomo - lekarze zalecają bo mniej przy tym roboty, odpowiedzialności i kasy. No mniejsza z tym. Ja rodziłam cc. Polecam. Zrobiono mi bez mojego nalegania. Za darmo. Po prostu zapytano czy chce się sama męczyć (jestem drobna) czy robimy cesarkę. Wybrałam cc. Drugim razem mam zamiar truć lekarzowi już od początku,że chcę cc. Zobaczymy co powie. U mnie koszt cc to 1000zł.

Gość gość
a nie masz przypadkiem jakiejś wady wzroku? ja mam wadę, poszłam do okulisty i okazało się, że mam coś z siatkówką, ale miałam zabieg, po którym teoretycznie można rodzić naturalnie. Poszłam kilka razy prywatnie do okulisty i bez problemu wypisał mi skierowanie na cc. Bratowa mojej znajomej miała tylko wadę wzroku, nie miała nic z siatkówką i też znalazła okulistę, który jej wypisał skierowanie

Gość gość
U mnie wskazaniem było duże dziecko - 4kg i moja drobna budowa - 84cm w biodrach. Nie było protestów ze strony lekarzy. CC zrobiono za darmo. Wszystko bezproblemowo. Drugi poród też chcę cc ale żeby mieć pewność,że je będę miała mam zamiar działać już od początku. Jeśli trzeba zapłacę.

Gość gość
1800 zł, prywatna klinika, Białystok

Gość gość
Gosc 16:27 skad jestes? Ja okolice poznania i wszedzie mowia 2000-2500

Gość gość
Tak samo popieram autorkę. Nie rozumiem dlaczego jest jakieś głupie parcie na sn. Może i to jest lepsze jak nic się złego nie dzieje, ale dlaczego nikt nie powie o hemorojdach, nietrzymaniu moczu, co gorsze jak poród dłuzej trwa to niedotlenieniu dziecka. Zgadzam się z poprzedniczką, że mamy czasy jakie mamy i kobiety powinny decydować w jaki sposób chcą urodzić dziecko. Powinno być to zupełnie legalne i w połowie refundowane jeżeli kobieta chce cesarkę na życzenie.

Gość gość
A moze będziesz miec problemy i cesarka bedzie konieczna a wtedy za darmo a tak po co płacić

Gość gość
kochane więc tak załatwiłam sobie wizytę u ortopedy, jutro mam się z nim spotkać. Cena zaświadczenia 200 zł. Chyba najtańsza droga do cesarki. Mój gin nie powinien tego nie kwestionować, w końcu chodzę prywatnie do niego i za coś płacę mu niemałe pieniądze co miesiąc. Jutro dam znać co i jak.

Gość gość
podałabyś namiary na tego ortopedę na priw? proszę o kontakt

Gość gość
gdybym miała placic 3900zl za cesarkę to chyba bym musiala na glowe ipasc. A potem po CC lezenie plackiem , dreny, sciachany brzuch , bolaca rana, czasem zastrzyki w brzuch ( moja kolezanka miała bo macica jej się nie chciała zwijac) no i moim zdaniem najgorsze- fald tłuszczu który się robi nad blizna i wygląda to ohydnie.