Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy waszym zdaniem...

Polecane posty

Gość gość

jak wyśle czteroletnią córkę do przedszkola to będzie to dla niej póżno?teraz ma trzy i moim zdaniem nie jest gotowa żeby chodzić,tym bardziej że ja siedzę w domu i nie ma takiej potrzeby.W jakim wieku Wy posłałyście ?

Gość gość
a dziecko przebywa na co dzień z równolatkami?

Gość gość
pierwsze 5 lat ,drugie 3,5 roku obaj dali radę .

Gość gość
wychodzimy codziennie na spacery,plac zabaw także styczność z dziećmi ma,poza tym ma młodszego braciszka ale on jest jeszcze niemowlakiem także to się pewnie nie liczy...córka jest też takim małym dzikiem,bawi się raczej sama a nie z dziećmi chociaż ją zachęcam...

Gość gość
ja uważam że nie będzie za późno...wielu psychologów mówi, że idealny wiek na przedszkole jest właśnie od 4 lat, bo ok. 3 roku życia jest kolejny etap lęku separacyjnego. a ile dokładnie ma, pełne 3 lata i ileś miesięcy, czy jeszcze niepełne 3? tylko dobrze by było jakbyś jej zapewniła regularny kontakt z innymi dziećmi, taka zabawa chociaż ze 2 godziny, najlepiej chociaż z raz w tygodniu.

Gość gość
nie daj się tej presji społecznej, nic na siłę, nie zawsze posyłanie 3 latka do przedszkola ma sens...choć z drugiej strony ci powiem, że często się wydaje, że dziecko jest za małe na przedszkole, a jak pójdzie, to już sobie dobrze radzi, rodzicie martwią się na zapas ;)

Gość gość
ty jesteś matką i najlepiej znasz swoje dziecko. jeżeli masz obawy to nie bez przyczyny. ja też planuje siedzieć z dzieckiem do ukończenia przez nie 3 latek a co dalej, czas pokaże. trochę bym się tylko zastanowiła nad tym co piszesz o jej relacji z rówieśnikami, że nie za bardzo chce się z kimś bawić. trochę to dla mnie niepokojące ale ja się nie znam (moja jeszcze nie skończyła roku) więc nie będę się wymądrzać.