Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

17 tydzien ciazy tsh 3,2 i anemia. Prosze o rade

Polecane posty

Gość gość

Jestem w 17 tyg ciazy i dzis dowiedzialam sie ze mam za wysokie tsh 3,2 normy(0,27-4,2). Lekarz przepisał mi euthyrox 50 za tydzien mam wizyte u endokrynologa czy ten lek mi nie zaszkodzi??. Czy taki wynik mogl zaszkodzic mojemu malenstwu?? Bardzo sie martwie smutas.gif Z krwi wyszla mi takze lekka anemia dostalam Szelazo. Tylko czy ja moge to przyjmowac razem z witaminami ciazowymi Prenatal Classic?? TSH 3,23 ft3 4,60 ft4 16,92 Te wyniki wyszly jakby na anemie: Morfologia: rbc 3,46 (3,85-5,20) hgb 10,1(11,8-15,8) hct 29,9 (35-45,5)

Gość gość
Może po prostu powinnaś o wszystko zapytać swojego lekarza prowadzącego?

Gość gość
Co do euthyroxu to u mnie problem z tarczycą wyszedł w 11 tyg. Tsh wynosilo 4,20. Od tego czasu jestem pod opieką endokrynologa. Na poczatek dostalm dawke 25 i pieknie spadlo do 2,42. Obecnie jestem w 27 tyg i mam dawke 25 plus raz w tyg 50. Wyniki mam ok. Lek nie zaszkodzi ani Tobie ani maluchowi a odpowiedni poziom tsh jest bardzo wazny w ciazy. Co do żelaza. Rowniez mam zalecone jako uzupelnienie witamin.

Gość gość
Czyli bede spokojnie brala dawke 50 ktora mi zapisal jesli nie zaszkodzi to mnie uspokoilas. Za tydzien mam do endokrynologa to mi opowie o wszystkim i wytlumaczy. A czy mozna przedawkowac kwas foliowy?? Bo biore w prenatalu jest 800 i w tym preparacie zelazowym 400.

Gość gość
A napisz jeszcze ile masz zelaza w prenatalu. Ja w swoich witaminach mam 14mg i dostalam zelazo jako uzupelnienie, dokladnie tardyferon fol

Gość gość
Wiesz co z tego co wyczytałam w necie nie ma niebezpieczenstwa przedawkowania kwasu foliowego jest pod tym wzgledem bezpieczny. A napisz ile masz zelaza w prenatalu?

Gość gość
W prenatalu mam zelaza 60 a w tym dodatkowym od lekarza 28.