Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak stłumić chciwość w dziecku?

Polecane posty

Gość gość

Moje dziecko jest wyjątkowo chciwe od początku odkąd tylko pamiętam. Ma taką wredną naturę że jak dam palec chce mi ,,odgryźć'' rękę Zdaję sobie już sprawę z tego że to nie jest już tylko stan przejściowy. Moje dziecko ma to we krwi dostała w genach-nie wiem może po jakiejś krewnej? Przytaczam jej różne opowieści i opowiadam bajki typu ,,o rybaku i złotej rybce" tłumaczę i uczę że chciwość jest zła. Czy znacie jakieś sposoby?

Gość gośćheloł
O ile się orientuję to zadałaś pytanie dotyczące wychowywania dzieci a to jest dział dla staraczek ewentualnie o ciąży mleku i pieluchach.

Gość gość
-Nie rozumiem? -Przecież to dział › Ciąża, poród, macierzyństwo i wychowanie dzieci›...

Gość gość
Autorko ucz dziecka, że dzielenie się jest fajne, że sprawia radość innym. Mów mu np."zobacz jak Michaś się ucieszył, że oddałeś mu swoją zabawkę". Jeśli nie pomoże to po prostu te typ tak ma

Gość gość
moja tez probuje zawsze "miec wiecej" jak cos dostanie..to nie cieszy sie z tego tylko zapyta czy to juz wszystko.. :O tlumacze ciagle, ze nie chodzi o to, zeby miec duzo, tylko zeby cieszyc sie tym, ze sie w ogole cos dostalo... powoli zaczyna skutkowac....czyli chyba trzeba dziecku ciagle tlumaczyc... :)