Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

córka 3 lata ma 38i5 gorączki kiedy ją zacząć zbijać

Polecane posty

Gość gość

nasmarowałam ją maścią rozgrzewającą na przeziębienie i okryłam kołderką,możliwe że i od tego ma też większą temperaturę? nie chcę jej podawać syropów itp wolę okłady. czy poczekać i dać organizmowi pracować przez pierwszą noc? ale zmierzę później jeszcze raz i jak będzie 39 to chyba już zacznę działać. jest pierwszy raz chora i nie wiem za bardzo jak postępować z gorączką - robie póki co to co robiła moja mama.Czekam.

Gość gość
Już jej coś podaj.

Gość gość
Już,bo jak się rozgalopuje,to ciężko potem zbić

Gość gość
Ja bym juz dawno dała ibum, na co czekasz? na 40 st? potem bedzie ciężko zbić.

Gość gość
juz bo poniej bedzie ciekzo zbic

Gość gość
o za kretynizmy.... w tej Polsce tylko medykamenty i tabletki. Mieszkam w NIemczech. Tu dzeici z 37,5 do przedszkola przychodza. z 38 odsylane sa oczywsicie do domu, ale zadne lekarz nie zaleca zbijanai tabletkami czy syropami 38.5 .. o ile nie utrzymuje sie dluzej niż przez pierwszą dobę później nie dziwota że organizm sam nie umie zwalczyć infekcji i latacie po lekarzach.Poczekaj i jak i tak spać nie bedziesz to zmiez temp za 2h i jak bedzie 39 to daj oklady

Gość gość
Ja ostatnio tu pytałam ,bo synek miał prawie 40 stopni i nic nie działało,ani syrop,ani czopki...dopiero po okładach spadło...ale nie wiem,czy same okłady by zadziałały.A do pani,co tu od kretynizmów zaczęła,wysoka gorączka jest dla dziecka niebezpieczna! bo ty w Niemczwch,to już wszystkieś rozumy pozjadała? :O