Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ciąża pomimo okresu

Polecane posty

Gość gość

Czy można mieć okres taki jak zwykle a jednak być w ciąży??? Ktoś tak miał?

Gość gość
nie można, miesiączka to złuszczenie się błony śluzowej macicy w chwili, kiedy komórka jajowa nie zostanie zapłodniona, uczyli o tym na biologii

Gość gość
Może być krwawienie lub plamienie ale nie ma to nic wspólnego z okresem.Wiesz jak dochodzi do zapłodnienia?Jeśli tak to powinnas wiedzieć,ze okres nie ma wtedy prawa wystapić,a jeśli nie wiesz to wróć do książek zanim weźmiesz się za współżycie.

Gość gość
W tym momencie, gdy powinna wypaść miesiączka, może wystąpić krwawienie. I to nawet przez kilka pierwszych miesięcy ciąży. Ale warto sprawdzić, czy to nie jest poronienie (szczególnie, gdy odczuwasz ból). Radzę Ci jak najszybciej udać się do lekarza, a nawet do szpitala. Ja miałam krwawienie w 7 tygodniu i to był krwiak na kosmówce, czyli o krok od poronienia. Cały I trymestr przeleżałam i brałam duphaston.

Gość gość
gość dziś W liceum próbowano nas (na biol-chemie) nauczyć kobiecego cyklu hormonalnego i tego co może się dziać pod wpływem hormonów. Nie do spamiętania... ;-)

Gość gość
Ale wiele razy slyszalm ze będąc w ciąży można mieć plemienia łudząco przypominające miesiączke ... Nawet moja matka do 4tego miesiąca miała " okres" hmmm a można mieć takie predyspozycje genetyczne ? Tzn wiecie moja mama miała niby miesiączke to ja tez mogę tak mieć?

Gość gość
Dziewczyny, moja mama miała identyczne krwawienia jak przy okresie przez pierwsze trzy miesiące, mimo iż była w ciąży. Lekarz ginekolog powiedział, że to normalne. Niektóre kobiety tak mają i już.

Gość gość
No właśnie o to pytalam bo kurcze okres niby był ale .... Moj organizm dziwnie się zachowuje... Tlumacylam sobie ze TP niemożliwe bo przecież okres miałam ale teraz juz sama nie wiem

Gość gość
Właśnie o to pytalam bo kurcze okres niby był ale .... Moj organizm dziwnie się zachowuje... Tlumacylam sobie ze to niemożliwe bo przecież okres miałam ale teraz juz sama nie wiem

Gość gość
Idz do ginekologa albo zrób test, będziesz miała pewność.

Gość gość
No tak przydało by się ale naradzie na mam jak kupić do środy:(

Gość gość
mmammaKROPKAblogspotKROPKAcom .....moj nowy blog o przygotowaniach do ciaży :)

Gość gość
no ok, macie te tzw. przez Was "okresy", a jesteście w ciąży i nie wiecie, ale wyjaśnijcie mi: nie dziwi Was, że nie pojawiają się DNI PŁODNE? że cykl wygląda inaczej? Wy w ogóle znacie swój cykl, organizm?

Gość gość
No właśnie nie wiem czy wiesz ale każdy cyl wygląda inaczej tzn raz boli brzuch innym razem piersi i taka kolej rzeczu jest normalna w drugiej fazie... A ja miałam juz okres ( a jeżeli to Nie okres to coś podobnego ) ale po nim i tak w moim organizmie się dziwnie dzieje tzn . przed jak i po okresie miałam brązowe eciutkie plemienia , 4 dni po miesiaczcze przebudzoiłam się w nocy i czulam ból w podbrzuszu ale tylko raz tal miałam , no i ciągle mam uplawy a w pierwszej fazie cyklu nigdy u mnie ich nie było... Juz nie mowie o niepokojących objawach typu zgaga zawroty glowy czy osłabienie ... A co do dni płodnych to jestem w 10 dniu wiec jeszcze SA przede mną