Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ile szwów jest po CC ?

Polecane posty

Gość gość

W którym miejscu dokładnie tną ? W pionie czy w poziomie ? Czy blizna jest widoczna ?

Gość gość
teraz tną poziomo tuż nad linią włosów łonowych, a blizna wiadomo, że jest widoczna, ale bez przesady z czasem blednie i tak faktycznie to jest w takim miejscu, że jest widoczna tylko dla Ciebie i Twojego faceta ;)

Gość gość
Nie zgodzę się z przedmówcą w 100 procentach. Otóż istnieją nadal te dwa sposoby cięcia cesarskiego tyle,że pionowo tną gdy jest zagrożone życie dziecka. Rzadko bo rzadko ale zdarza się takie cięcie. Poza tym fakt,że tną nisko i zszywają ranę jednym,ciągłym szwem. Po jakimś czasie blizna jest mięciutka i jasna.

Gość gość jjnb
Ja miałam poziomo, zeby blizne zobaczyć trzeba sie przyjrzeć. Jest akurat na lini majtek, swobodnie mozna zakładać bikini :D a ile miałam szwów to nawet nie wiem.

Gość gość
A ile szwów może być ?

Gość gość
jeden jest szew, a ile ma być?

Gość gość
Szwow jest sporo:P bo zszywaja kazda warstwe miesni osobno. Ostatni wierzchni szew jest jeden. I nie zgodze sie,ze w razie zagrozenia tna pionowo. U mnie byla szybka mobilizacja do cc w czasie porodu sn, bylo zagrozenie i cieto poziomo podbrzusze. Blizna jest cienka i prawie niewidoczna. To tez zalezy od uwarunkowan genetycznych np.do powstawania bliznowcow.