Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Sade 12368

Trądzik, a nerwice, zaburzenia lękowe itp.

Polecane posty

Gość Sade 12368

Witam. Mój problem jest taki, że od 10 lat choruje na trądzik, kiedyś był to trądzik dośc o ciężkim przebiegu, z ropnymi cystami. Od tamtej pory, kiedy stany się zaostrzyły, zauważyłem, że łatwiej się stresuje, pocą mi się recę, szybko bije serce, no i często mam wrażenie wiecznego niepokoju, dyskomfortu. Czy to możliwe, żeby trądzik mógł wywołac takie reakcje ? Coś podobnego do zaburzeń lękowych ? Z tego co pamiętam, to przed chorobą czegoś takiego nie miałem.

Gość gość1256
Nie to napewno nie wina trądziku. Twoje zaburzenia mogą być spowodowane na tle nerwowym, powinieneś pójść do lekarza żeby przepisał ci tabletki które byś mógł brać doraźnie jeżeli to nie pomoże to wtedy pozostaje wizyta u psychologa i specjalisty psychiatry. Pozdrawiam .

typowe objawy nerwicy serca. nic groźnego. można się przyzwyczaić i z tym żyć, jak tysiące osób.

Gość Sade 12368
Nic groźnego ? Mam wykrytą nerwicę, i lekarz kazał mi zgłosić się do psychiatry, bo wszystkie wyniki mam w normie. Problem pojawił się jak mówiłem, od kiedy stany trądzikowe kiedyś się zaostrzyły, i to na poważnie, plus zła atmosfera w szkole też zrobiła swoje. A nerwica się sama z siebie raczej nie bierze.