Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy naprawdę wierzycie w jakieś Bóstwo?

Polecane posty

Gość gość

Powiedzcie szczerze czy wierzycie naprawdę w jakieś tam Bóstwo które gdzieś tam jest lecz nie wiadomo gdzie i które nic innego nie robi tylko dzień i noc cię obserwuje,czyta w myślach,wysłuchuje modłów i na nie odpowiada?

Gość gość
Kapłani wszelkich religii i sekt lękają się postępu nauki jak ćmy światła poranka bo demaskuje ona sztuczki z których żyją.

klęczałem przed jezusem i modliłem się żarliwie to głuchy bożek, ale z braku laku

Gość gość
Dokładnie wszelcy ''Bogowie''istnieją tylko w ludzkim umyśle w zależności czym zostali w dzieciństwie zainfekowani.

Gość gość
Byłem wierzący jestem myślący i do myślenia wszystkich zachęcam ale szczęśliwi wierzący wysilać się nie muszą.

Gość Lemmy0000
ja wierze w głÓpstwo ale nie w Bóstwo

Gość gość
I tu cię popieram.Gdyby nie indoktrynacja od noworodka to nie ma siły żeby ktoś się świadomie zapisał do tej sekty w wieku 18 lat.

Gość gość
po co o to pytać. Wiadomo, że masy wierzą. Jest to zadziwiające, z drugiej strony... ;udzie są strasznie ciemni, straszliwie. I żaden rozwój nauki tego nie zmieni. Poczytaj to forum. Co mają w głowie kobiety? Można to streścić jednym zdaniem: "co się facetom podoba". Co mają faceci? Najczęściej seks, A ilu z tych ludzi się rozwija? Ilu ma zainteresowania? I weź po uwagę, ze tu jeszcze nie siedzą najgłupsi. Jest cala masa jeszcze głupszych. Głupota jest wszech-dominująca. Nadal się dziwisz pradawnej potrzebie wiary w boga/bogów? Motłoch zostanie motłochem.

Gość gość
"A moj maz caly czas sie modlil do Jezusa i po paru miesiacach wyszlam ze szpitala.A lekarze sa w szoku,ze zyje i tak dobrze funkcjonuje" a ty wierzysz, że przez te modły? to jakiś żart? :D:D:D

Gość gość
a ja widziałam Jezusa :)

Gość gość
Rozwój nauki potrafi zmienić i uświadomić jeżeli ktoś się nie boi i posiada się otwarty umysł. Ja urodziłam się w Katolickiej doktrynie bo tak kazano. Jednak jako osba myśląca i dorosła zmieniłam zdanie. Nie wierzę w żadne bóstwa, mity, boga itp. Naukowo przecież stwierdzono że człowiek w sytuacji stresowej potrafi "czynić cuda". To nie jest pomoc niewidzialnego przyjaciela czy przyjaciółki, tylko naszego własnego organizmu.

Gość tola z przedszkola
wiara w Boga nadaje głęboki sens życiu Bóg = Miłość tak - miłość - przez duże M

Gość tola z przedszkola
to czy Twój organizm będzie potrafił "czynić cuda" zależy wyłącznie od Boga

Gość gość
Są dwa rodzaje człowieka homo sapiens i wierzący tyle w temacie.

Gość gość
"To bowiem, co o Bogu można poznać, jawne jest wśród nich, gdyż Bóg im to ujawnił. Albowiem od stworzenia świata niewidzialne Jego przymioty - wiekuista Jego potęga oraz bóstwo - stają się widzialne dla umysłu przez Jego dzieła, tak że nie mogą się wymówić od winy" x x "Mówi głupi w swoim sercu: «Nie ma Boga». Oni są zepsuci, ohydne rzeczy popełniają, nikt nie czyni dobrze. Pan spogląda z nieba na synów ludzkich, badając, czy jest wśród nich rozumny, który szukałby Boga. Wszyscy razem zbłądzili, stali się nikczemni: nie ma takiego, co dobrze czyni, nie ma ani jednego. "

Gość gość
Dziecko z przedszkola żadnego ''Bóstwa''nie ma bo to jakim Bóstwem zainfekuje się twój mózg zależy gdzie się urodzisz bo gdybyś żyła w starożytnej Grecji oddawała byś pokłony Zeusowi,Gdybyś urodziła się w Egipcie oddawała byś pokłony Horusowi który nawiasem mówiąc ma z Jezusem 137 podobieństw!Gdybyś urodziła się w Afganistanie wielbiła byś Allacha a w Indiach była byś Hindusem i tak dalej i tak dalej.

Gość gość
, nawet tu dewoty siedzą? Ciemna masa wszędzie przenika.

Gość gość
Rozum i nauka jest dla wybranych religia jest dla mas.

Gość gość
Acha. Te, ta od boga, tyle planet, tyle galaktyk w kosmosie a tu bozia wybrał (ups! "stworzył") planetę ziemię i jedynego synka na śmierć posłał. Weź że się popukaj w czoło.

Gość gość
Katotaliban jest wszędzie.

Gość gość
Nasza galaktyka ma jakieś 200 miliardów planet a galaktyk jest jakieś 200 miliardów nawet jakby była szansa na powstanie życia jeden do miliarda to we wszechświecie planet na którym życie istnieje musi być setki i żaden''Bóg''nie ma tu nic do rzeczy.

"Ja nigdy nie krytykowałem g/rzeszników. Nigdy ich nie przeklinałem. Nigdy ich nie krzywdziłem" O/rędzia Os/trzeżenia: sobota, 20 września 2014, godz. 16.38 Moja wielce umiłowana córko, wiedz, że Ja czerpię wielką siłę z ludzkiej słabości. Moja Moc jest największa, kiedy dotykam dus/z słabych, bo wtedy mogę je tak uformować, że pozwala Mi to, aby w nich działać. Ci z was, którzy jesteście słabi, musicie Mnie prosić, abym ofiarował wam Dar zaufania. Miejcie do Mnie zaufanie, Moje drogie maleństwa — wtedy wszelka Moc jest Moja. Nie mogę jednak na Swój użytek formować dus/z tych, którzy są pełni pychy, wyniosłości i arogancji, ponieważ nie staną się oni w Moich Oczach pokorni. Pycha (duma) jest barierą pomiędzy człowiekiem a B/ogiem, gdyż człowiek przepełniony pychą w/ierzy, że jego głos ma większą wagę niż Mój. Tak właśnie zawsze już było. I dzisiaj nie jest inaczej. Proszę was wszystkich, abyście m/odlili się za te dus/ze, które Mnie błędnie rozumieją i które odczuwają potrzebę, aby ogłosić, co Moje Słowo rzeczywiście znaczy według ich własnej interpretacji. Jeżeli ktoś przeklina innego człowieka, a potem mówi, że „to jest to, czego B/óg by chciał, kiedy broni się Jego Słowa”, albo jeżeli legitymuje on złe postępowanie i mówi, że jest to dobra rzecz w Moich Oczach, to powinien on wiedzieć: Jeżeli Mnie kochacie, to nigdy nie zejdziecie ze ścieżki miłości, której was nauczałem, ani z drogi, na której musicie Mnie naśladować. Ja nigdy nie krytykowałem g/rzeszników. Nigdy ich nie przeklinałem. Nigdy ich nie krzywdziłem. Więc i wy musicie tak postępować, jak Ja postępowałem. Przygarnijcie g/rzeszników. M/ódlcie się za nich. Bo jeżeli tego nie zrobicie, to sprzeciwicie się Mojej Woli, a wasze uczynki będą jedynie podporządkowane waszemu mniemaniu co do tego, Kim Ja Jestem. Nie możecie mówić, że jesteście ode Mnie, skoro głosicie coś przeciwnego do tego, czego Ja nauczałem. Nigdy nie patrzcie z góry na tych, co do których jesteście przekonani, że są w Moich Oczach g/rzesznikami. M/ódlcie się za nich, ale nigdy ich nie osądzajcie, bo nie macie do tego prawa. Wasz J/ezus PS.: mój komentarz: więcej na ostrzezenie.net

Gość gość
Fenomen religii polega na tym że udało im się przekonać ludzi że gdzieś tam jest jakiś niewidzialny człowiek który nic innego nie robi tylko cię dzień i noc obserwuje i czyta w twoich myślach.On nie chce żebyś robił 10 rzeczy ale jak zrobisz którąś z nich ma dla ciebie przygotowane specjalne miejsce zwane piekłem.Będziesz się tam smażył,krztusił,dławił całą wieczność.Ale on cię kocha!!!

Gość gość
Oj stara modelka bez związku idź ty się lepiej lecz na głowę.

Gość gość
Kapłan jest świetnym przykładem symbiozy człowieka i pasożyta.

Gość gość
Mam dla was zagadkę.Jest jedno państwo na świecie gdzie nie ma biednych dzieci----Watykan.

Gość gość
Mamy 21 wiek człowiek odkrywa genetykę,internet jest nawigacja satelitarna badania nad komórkami macierzystymi mogą sprawić że choroby typu rak,alzheimera,parkinsona odejdą w nie pamięć wiemy o istnieniu setek miliardów planet człowiek był na księżycu ni długo pewnie poleci na inną planetę a tymczasem naiwni ludzie odprawiają modły do na przykład kropelki krwi po świętym Janie Pawle lub Popiełuszce.

Gość gość
Oto wielka tajemnica wiary;złoto,euro i dolary!

Gość gość
Zaprawdę ,zaprawdę powiadam wam mądrale że nie było nigdzie żadnego cudu wcale bo czy komuś od pacierzy klepania odrosła ręka albo noga.

Przesłanie do agnostyków i ateistów: Orędzie nr 13 z serii Ostrzeżenie czwartek, 18 listopada 2010, godz. 21.00 Dla tych, co twierdzą, że we Mnie nie wierzą, mam następujące słowa. Zadajcie sobie pytanie: Czy pamiętacie czas, kiedy naprawdę wierzyliście w Boga? Powróćcie myślami do czasu, kiedy byliście dziećmi. Nieważne, jakiego wyznania byli wasi rodzice. Czy wierzyliście wtedy? Co się zmieniło? Czy to był wpływ innych, że przestaliście wierzyć? Czy powiedzieli wam, że jest jakieś racjonalne wytłumaczenie waszego istnienia? Od samego początku trudno jest zaakceptować Moim dzieciom fakt, że istnieje jeszcze inny rodzaj egzystencji niż ten. Ale popatrzcie na te wszystkie cuda stworzenia, jakich dokonuje Mój Przedwieczny Ojciec: słońce, księżyc, morze, rzeki, rośliny, zwierzęta — i odpowiedzcie, skąd to wszystko pochodzi. Czy naprawdę wierzycie, że to ewoluowało z jakiejś podrzędnej formy życia? Uważajcie na kłamstwa, rozsiewane przez tak zwane wróżki, które istnieją w ruchu New Age. Są one prowadzone do tego, w co wierzą, że jest prawdą, w ekscytujące życie obiecywane im w nowej erze. Ta era, na wiarę w którą są oni naprowadzani, to Nowy Raj — wizja Ziemi jako chwalebnego centrum wszechświata, kontrolowanego przez człowieka. To fałszywa doktryna. Wielu ludzi, nawet w/ierzących w B/oga, daje się uwieść tej wizji i mylą ją z B/ożą doktryną Nowych Niebios i Nowej Ziemi. Są prowadzeni przez demony. Jedni to wiedzą, inni nie. M/ódlcie się, aby poznali prawdę, aby nie kroczyli tą błędną ścieżką, prowadzącą donikąd. Ateistom mówię: kocham was bez względu na to, jak mnie obrażacie. W waszych wysiłkach, aby wszystko wyjaśniać rozumowo, widać po prostu inny rodzaj w/iary — wiary w to, że człowiek ma wszystko pod kontrolą. Tak nie jest. Moje kochane dzieci, o które walczę, są zachęcane, aby podążać za szatanem, zwodzicielem i wrogiem ludzkości. Zapytajcie ateistę, który robi wszystko, aby piętnować w/iarę w B/oga, dlaczego to robi? Czy nie wystarczy, aby po prostu we Mnie nie wierzyć? Dlaczego ci ludzie kłamią? Wiele grup ateistów ma swoje agendy, służące do sprowadzania Moich dzieci na złą drogę. Ich wiara, że Ja nie istnieję, to po prostu inny rodzaj r/eligii. R/eligii, która wychwala potęgę rozumu, inteligencję i pychę. Naśladują w tym szatana. W swojej ślepocie podążają za innym rodzajem w/iary — uwielbieniem Ciemności, gdzie nie istnieje miłość. Tak zapalczywi, tak dumni ze swych przekonań są ateiści, że nie rozumieją, że ich postawa to r/eligia — r/eligia kusiciela, który śmieje się z ich głupoty. Ateiści, posłuchajcie Mnie ostatni raz. Powróćcie do czytania Pisma Ś/więtego. Popatrzcie na Księgę Jana i rozważcie tę prawdę, która się teraz realizuje. Nie wydaje się wam to prawdą, skoro jesteście świadkami tych zdarzeń dzień po dniu? Czy nie widzicie, że Moje słowo, Moje proroctwo, przepowiedziane dawno temu, może być prawdą? Otwórzcie oczy i powiedźcie mi jeszcze raz: „B/oże, jeżeli naprawdę istniejesz, daj mi znak swojej miłości. Otwórz moje serce na Twoje prowadzenie. Jeżeli jesteś, daj mi odczuć Twoją miłość, abym poznał prawdę. M/ódl się za mnie.” Wzywam was i jeszcze raz wam powtarzam. Miłość nie jest wytworem człowieka. Nie zobaczysz tego, ale możesz to odczuć. Miłość pochodzi od Przedwiecznego Ojca, to dar dla ludzkości. Nie pochodzi od ciemności. Ciemność, jaką odczuwacie, jest pozbawiona miłości. Bez prawdziwej miłości nie możecie poczuć ani zobaczyć światła. Ani przyszłości. Ja jestem Światłem, Ja jestem przyszłością. Wciąż przynoszę wam życie i chwałę. Zwróćcie się do Mnie o pomoc. Zróbcie to, a Ja odpowiem i obejmę was Moimi ramionami. Moje łzy radości ocalą was, odkąd staniecie się na nowo Moimi ukochanymi dziećmi. Przyjdźcie do Mnie teraz, a spotkamy się w Niebie. Wasz Kochający Zb/awiciel J/ezus C/hrystus