Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy naprawdę wierzycie w jakieś Bóstwo?

Polecane posty

w starozytnosci był zakaz aborcji lekarze składali przysięgę Hipokratesa ludzi od wiekuw sie zabijali ale dopiero w naszych czasach niby w epoce rozumu masowe ludobujstwo zabijanie opanowali do perfekcji i to juz od 18 wieku pierwsze ludobujstow to rewolcja francuska wandea wpedzali na barki i je zatapiali z ludzmi to nie hitler był pierwszy w masowym zabijaniu

i na koniec biblia mówi jak sie odrzywiac by być zdrowym dr ewa Dąbrowska wykorzystuje ja do leczenia ludzi wykłady na YouTube dr Gerson terz w latach 20 zaczoł leczy ludzi z raka a nie dawno na podstawie pisma sw powstała dieta alleluja która leczy raka

Gość gość
Markaba, za dużo tych informacji i nie składnych. Czepiasz się jak tonący brzytwy. NIKT nigdy nie powrócił zza światów. Nikt nigdy nie przekazał i nie przekazuje niczego. O ile mózg człowieka nie jest do końca zbadany, o tyle naukowcy udowodnili że to co się nam WYDAJE że widzimy (np śmierć klinicza, przekazy czyjeś tam od kogoś tam) o tyle są to marzenia ściętej głowy. Informacj***azujące na tym, co człowiek kiedyś usłyszał lub przeczytał poprzez całe swoje życie, zaczynając od zarania swojej własnej pamięci z dzieciństwa. Zaburzenia chorobowe też robią swoje. Jeśli ja popatrzę w chmurę, to mogę wiele "zobaczyć" i sobie wyobrazić na podstawie tego, co pamiętam. Faktem jednak pozostaje fakt, że chmura to tylko chmura i nic więcej. Atmosferyczne działanie składające się z różnicy temperatur i wody (najprościej umjmując). Nie przekonuję nikogo do swoich poglądów bo każdy posiada swój rozum. Jedni, bardzo ograniczony, drudzy bazujący na wiedzy.

Gość gość
a czym jest bożek wiedza wyłącznie cienką nitką faktów pasujących w nikłym procencie do realu który wcześniej czy później i tak rozwali nauka a rozwój cywilizacji mógłby pójść w miliony kierunków a kto zagwarantuje że idzie we właściwym kiedy człowiek człowiekowi hieną nauka też ma wiele do życzenia i wcale nie jest taka słodka w swej przestępczości jak się wielu wydaj***ardziej sprawdza się niezawodna prostota miłość wiara duchowość do których człowiek zepsuty do szpiku kości nie jest już zdolny to jest istny początek końca .

Gość gość
silicie się ziemianie na frazy zmyślone dla swej próżności mam Boga w sobie wszyscy jesteśmy bogami a najprościej jesteście śmieszni i o boskości nie macie zielonego pojęcia bądźcie po prostu ludźmi ale to realnie staje się coraz trudniejsze choć z pozoru wydaje się jeszcze możliwe.Tematy tu poruszane nie mają większego sensu biorąc pod uwagę wiele aspektów .

Gość gość
Gdyby Bóg istniał nie dałby zabić mojego kotka

zabicia kotka to nie zło a po pierwsze mamy wolna wole i mozemy czynic zło

Gość gość
Głupoty gadasz a nie cud na świecie co minutę umiera dziecko które nie ukończyło 5 roku życia umiera z głodu z przekonań religijnych swoich rodziców,zakatowane na skutek katastrof i tam to jest 15 tysięcy dzieci dziennie tam jakoś żaden cud nie następuje.

Gość gość
Z tymi cudami to jest tak jak w świecie przyrody jedna antylopa urodzi się na sawannie i zginie w paszczy lwa czy dopadnie ją jakaś choroba a druga natomiast ma więcej szczęścia przeżyje swoje życie dożyje starości nikt jej nie zje nie dopadnie jaj żadna choroba ani inna katastrofa.I czy to jest cud? To jest po prostu więcej szczęścia.

Gość gość
Martyna możesz se wierzyć w co chcesz ale to są tylko urojenia,halucynacje i pobożne życzenia.

Gość gość
Martyna z 'Bóstwami''to jest tak że jak byś się np. urodziła w starożytnej Grecji to byś ten swój ''cud''przypisywała nie Jezusowi tylko Zeusowi.Niestety tak działa religia .religia tylko ogłupia i nic więcej.

Gość gość
A kiedyś ludzie modlili się do Słońca i wierzyli że to Słońce jest ''Bogiem'' nawet składali z ludzi ofiary dla Słońca.

Gość gość
Religie i sekty na świecie zostały wymyślone przez bardzo sprytnych ludzi za pomocą tych narzędzi uczą jak panować nad ciemnogrodem i trzymać ludzi za mordę a przy okazji nieźle na tym żyć.Kościół chce panować nad ludzkim umysłem i ciałem.A co jakiegoś katabasa obchodzi czyjaś seksualność?

Gość gość
''Bóstwo''jest tak samo realne jak to że życie na Ziemi powstało z niczego bo przecież mogło się tak zdarzyć nawet jakby prawdopodobieństwo tego wynosiło 1:1000000000.Równie prawdopodobne jak"Bóstwo''jest to że życie na Ziemi zostało przywiezione,zaszczepione od jakiejś innej wyżej rozwiniętej inteligencji,cywilizacji z innej planety której przecież są miliardy miliardów.

Gość gość
Osoby ''wierzące''są jednak niesamowite będą wierzyć w te głupoty aż do usranej śmierci będą nawet twierdzić że człowiek żył razem z dinozaurami.Gdzie człowiek istnieje jakieś 400 tysięcy lat a dinozaury wyginęły 65 milionów lat temu!Ale oni już tak mają mózgi wyprane przez klechów że ich nic nie przekona.

Gość gość
Zaprawdę,zaprawdę powiadam wam mądrale że żadnego cudu nigdy nie było wcale bo czy komuś od pacierzy klepania odrosła ręka albo noga?

Gość gość
A ja wierzę w wielkie różowe słonie z wielkimi trąbami mieszkające tam gdzieś we wszechświecie kto mi udowodni że to nie prawda?

to nie jest wymysł tylko fakty ze dinozaury żyły razem z ludźmi nazwa powstała w 19 wieku a ludzie nazywali je smokami

naukowcy udowodnili że to co się nam WYDAJE że widzimy nic nie udowodnili to tylko ich hipotezy i teorie

Gość gość
Acha, to znaczy że chmur naukowcy też nie udowodnili. Ok. Dinazaury nazywano smokami? A ja myślałam że to były ryby (dla przykładu tutaj) o których środowisku i życiu nikt nic nie wiedział. X Faktycznie, spranego mózgu nie da się odratować :-)

Gość gość
jak by dinozaury nie żyły razem z ludźmi to by ludzie nie wiedzieli jak wyglądały a przecież są malowidła w jaskiniach ukazujące dinki

Gość gość
a żebyś wiedział że odrosła i gdybyś wiedział ale za dużo by tłumaczyć.To byś tak nie szafował mądrościami bez pokrycia.

Gość gość
W biblii i w biblii daj se spokój z tą biblią to nic nie warty stek bzdur jakby się człowiek miał stosować do zasad panujących w biblii to by musiał zabijać na lewo i na prawo za by le co tak jak to mówi mądry ''Bożek''Jahwe rodzic by musiał zabić nie posłuszne dziecko za cudzołóstwo.Biblię napisali prości prymitywni ludzie którzy żadnego Jezusa nigdy nie widzieli.

Gość gość
Idź się człowieku lecz na mózg jak można mówić że człowiek żył z dinozaurami ty masz chyba coś z deklem.

Gość gość
Spadaj z tą biblią to stek nic nie wartych bzdur.Fanów jakiegoś psychola Jahwe ojca Jezusika który czerpie osobistą przyjemność z mordowania kobiet i dzieci.

Gość gość
witamy szarlataneria się rozpanoszyła zlot sępów no do dzieła zniszczenia pokazujcie swoją siłę w nic nie znaczącej głupocie wiele osiągniecie z pianą na ustach umęczyć się musicie i uwalić w kąt .Po ciężkiej walce z samymi sobą bez odbioru.

gdyby było wymysłem to nie było by archeologi biblijnej ani ten naukowiec z nassa nie dostałby patentu i i te diety by były do niczego darwin miał tylko wykształcenie teologiczne ze sie niezna katolicyzmu to sie głupoty pisze stary testament katolików nie obowiązuje tylko nowy testament nas się tyczy

Gość gość
maloletnia zydopalikociarnia sie zebrala jak zwykle na tematach antyboskich i antykatolickich tym tepakom J. Gagarin wytlumaczyl : nie- Boga niet , poetamu , szto on Jego nie uwidiel w kosmosie :D