Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy naprawdę wierzycie w jakieś Bóstwo?

Polecane posty

Gość barranek
oczywiscie jak dla mnie postawa ktora nie przyjmuje do wiedomosci, ze np. takie wydarzenia w Zeitoun albo w Fatimie nie mialy miejsca swiadcza o zupelnym ograniczeniu albo braku logiki , zaciemnienu umyslu i ideologicznemu niedopouszczaniu spraw rzeczywistytch ...ktore po prostu byly , sa i beda na co sa miliony swiadkow - zas powolywanie sie na urojenia pseudoaukowcow , ktorzy pisza wlasnie takie pozycje dla kasy i wlasnej ateistycznej ideologii coz daje ? - wlasciwie robi z takiego powolywacza idiote , poniewaz zestawia jakies chore teorie chorego umyslu z rzeczywistymi faktami ( czyli ksiazkowe fikcje z prawdziwie udokumentowanymi objawieniami ) ktorych nie potrafia wytlumaczyc , ignorujac je i odsylajac w niebyt (tam obowiazuje zasada , jak sie czegos nie potrafi wtytlumaczyc , to sie nie mowi o tym ) ...i tylko gdacza , jak te durne kury na grzedach , ktore poczytaly jakiegos niezbyt madrzejszego od nich ...koguta , albo paru kogutow

Gość gość
do 10;32 ale to ludzie sobie non stop lekceważą zasady wszelkie normy a potem jak narobią bałaganu tworzą chore idee i wymysły niestworzone duby-smalone a ktoś taki jak ty nie wnikając w sens pieprzy od rzeczy przekręcając istotę rzeczy śmieszni jesteście w swoich opiniach niedorzecznych dociekaniach bezpodstawnych oskarżeniach ale spokojnie przed każdym jest czas który ukróci tę waszą bezmyślną płytką nie wspartą wiedzą niesprawiedliwość.Z czasem jak od życia na własny rachunek dostaniecie w dupę a dostaniecie to spokorniejecie.

Gość gość
Jedynym prawdziwym ''Bogiem''który gwarantuje odkupienie i życie po śmierci jest Latający Potwór Spaghetti!Ludzie nawracajcie się!!!

Gość gość
Do barranek-Niestety ale te ''objawienia''kwalifikują się pod szpital dla psychicznie chorych.Ludzki mózg ma nieograniczone zdolności do wyobraźni,halucynacji i urojeń.Powiadam ci jak się obudzisz rano i wmówisz sam sobie że widziałeś Harry Pottera to tak będzie jest tylko kwestia jak sam siebie przekonasz że to co sam widzisz lub raczej czego nie widzisz jest tym co byś chciał zobaczyć.

Gość gość
"urojenia pseudonaukowów' To skończ korzystać z internetu - to przecież też urojenie jakichś wojskowych naukowców, nie chodź do lekarzy, nie bierz leków - to wszystko urojenia pseudonaukowców :D

Gość gość
A odnośnie ''objawień''są one jak najbardziej prawdziwe bo dzisiaj nad ranem objawił mi się Latający Potwór Spaghetti i powiedział żeby ludzie byli dla siebie dobrzy i by nie było wojen zatem jak widzicie jest to niepodważalny dowód na to że ''objawienia'' nie są fikcją i urojeniem.

Gość gość
A ''do urojeń pseudonaukowców''proponuję osobom wierzącym nie korzystać z nauki i techniki.Gdy ktoś z nich zachoruje na cholerę mu lekarz,badania ,prześwietlenia,operacja i medycyna tu potrzebna jest tylko i wyłącznie modlitwa i wszystko w rękach''Boga''a nie jakiegoś tam lekarza.

Gość gość
Do ratolek----Religia to sposób nad panowaniem nad masami i jeszcze nad oskubywaniem ich z pieniędzy.Bo wszechmocny mógł stworzyć cały wszechświat z miliardami galaktyk,gwiazd i planet w 6 dni ale z jednym mu nie wychodzi a mianowicie szmal potrzebuje od ciebie!

Gość gość
KRETYNI BYLI SĄ I NIESTETY PRZYBIERAJĄ NA SILE

Gość gość
Eee tam. Ja jestem spokojną ateistką. Nie przekonuję nikogo bo po co? Swoje wiem i to mi wystarcza. Nieporadni ludzie; nie potrafiący się się odnaleźć w życiu, nie widzący jego sensu, nie potrafią stawić czoła przeciwnościom więc muszą wierzyć w naprzyrodzoną formę "boga", który podejmuje za nich decyzje bo takim sposobem łatwiej im przetrwać. Niektórym nic innego im nie zostało.

Gość barranek
halucynacje milionow osob ogladajacych zdarzenia w Zeitoun , a chyba podobne w 2007 a przedmiesciach Kairu , gdzie to filmowano masowo komorkami ? - brednie chorych ateistow , ktorzy chocby zobaczyli, to i tak nie uwierza , poniewaz tak maja zaczadzone mozgi , ze po prostu nie sa w stanie cos przyjc , co jest widoczne i udokumetowane - tu klaniaja sie zydobolszewickie mysli marksa i lenina - ze religia jest opium dla mas , co z kolei stanowi ich 'opium ' ...i oni sie po prostu tego trzymaja , czyli lenin wiecznie zywy :classic_cool:

Gość gość
Do wszystkich chorych z nienawiści i głupoty ateistów którzy deklarują brak wiary mnie te wasze poglądy Wój obchodzą i pieśćcie się sami niedo-eby fanatycy.

Gość gość
Uważam że kościół i tak jest dalece zbyt spolegliwy jeśli idzie o wybaczanie czy odpuszczanie grzechów a Dobry BÓG nie jest tak spolegliwy jak się grzesznikom wydaje i trzeba być naprawdę człowiekiem na wielkie C aby zasłużyć na jego umiłowanie.A ludzie płytko myśląc z wiary jaja sobie robicie .Mało kto na względy zasługuje.I niech sobie naiwni nie wyobrażają że DOBRY BÓG powinien bądź ingeruje we wszystko co głupi człek sobie wymyśli.To własną głupotą ludzie umniejszają roli Tajemnicy i Doskonałości Stwórcy. Najdoskonalsi ziemscy ludzie którzy w oczach grzeszników zasługiwali by na wyjątkowe względy nie są w stanie zgłębić BOSKICH TAJEMNIC a tu w środkowej europie obłąkani z nadmiaru gadżetów wyższych generacji podnieceni plastikową rzeczywistością cyborgi ze skarłowaciałymi mózgami mają czelność wątpić w coś czego nie rozumieją nie ośmieszajcie się ludzie.

Gość gość
mamy przykład ateistycznych rząddów komdunistdów i nazidstów to oni powiedzieli ze religia to ooppium dla mas zabijając milidony osób i wprowadzając terror jeżeli redligia to opium dla mas to czym ateizm jest dla mas

Gość gość
Do barranek -No to teraz żeś dowalił z tymi objawieniami''halucynacjami''.Jakie miliony ja się pytam ty chyba na głowę upadłeś?Ale widzę że ci się wszystko już porypało bo Kair to nie teren Dżizusa a może to był Egipski ''Bóg''Horus zerżnięty żywcem przez sektę katolicką?Wszak Horus też się urodził z dziewicy,miał uczniów,czynił cuda,chodził po wodzie i uzdrawiał,został zdradzony,Horus urodził się 25 grudnia a jego przyjście oznajmili 3 królowie.Tylko że Horus był 3 tysiące lat p.n.e.

Gość gość
Barranek miał objawienia i dowiedział się że jest niespełna rozumu.

Gość gość
Jedynym prawdziwym ''Bogiem''który gwarantuje życie pozagrobowe jest Latający Potwór Spaghetti więc ludzie módlcie się póki jeszcze nie jest za późno!

Gość gość
Jedyne czego potrzebuje wiara to waszych pieniędzy bo apetyt dobrodziei nie zna granic oni wiedzą że słono zapłacicie za życie wieczne.

Gość gość
Zmówię wieczorną modlitwę do parówek z Biedronki wszak skutek będzie podobny co do ''świętych''i Dżizusa.

Gość gość
WIARA CZYNI CZUBA!

Gość gość
A jeśli chodzi o wiarę to zrobiono w Polsce sondaż z którego wcale nie wynika że jest 98% katolików wierzących w te pierdoły wymyślone przez guślarzy.Otóż 55% Polaków nie wierzy w niepokalane poczęcie,45% nie wierzy w zmarchwywstanie i 45% nie wierzy wniebowstąpienie koniec z zabobonami i guślarzami.

Gość gość
a mnie jezus pomagał w szkole gdy nic nie umiałem to prosiłem jezusa by nauczyciel nie pytał albo przekładał sprawdziany i to zawsze mi pomagał

Gość gość
Ale to głupie.Bóg zstępuje na Ziemię żeby umrzeć i przebłagać sam siebie za grzech którego nigdy nie było[Adam i Ewa i gadający wąż to fikcja]Za coś co sam spartaczyłWiara czyni czuba!

Gość gość
Tak pomagał ci dziecko nie rozśmieszaj się ile ty masz lat?Myśl racjonalnie.Jak ci mógł pomagać jak go nie ma widziałeś go?Miałeś po prostu szczęście i tyle.Modlitwa to przecież nic innego jak gadanie samemu ze sobą bo przecież nikt do ciebie się nie odezwie.

Gość barranek
objawienia maryjne w Zeitoun i ponad 20 lat pozniej na przedmiesciach Kairu sa dobrze udokomentowne , sfotografowane i zachowane dla potomnych - kto jest slepy i udaje , ze czegos takiego i bylo - jest po prostu ignorantem faktow , albo zwyklym, pustym idiota

Gość gość
objawienia w Zietoun ogladaly miliony osob wlacznie z prezydentem Egiptu

Gość gość
Widziałem te ''objawienia'' na filmiku dla mnie to są bzdury z tego Kairu .Ja tam nic nie widzę ja ktoś sobie wmówi to i na muszli klozetowej będzie miał objawienia.

Gość gość
Jak Bóg mógł powstać z niczego to wszechświat też mógł powstać z niczego nieprawdaż?

Gość gość
Bóg istniał od zawsze więc nie powstawał ale człowiekowi trudno to pojąć bo każdy człowiek ma swój początek i trudno mu pojąć żę ktoś może nie mieć początku i istniał od zawsze