Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy pracowaliście podczas studiów

Polecane posty

Gość gość

Za rok wyjezdzam na studia do innego miasta ,chce studiować dziennie filologię angielską lub filologię szwedzką Rodzice będą mi pomagać finansowo , ale to wystarczy na akademik lub jakiś wynajęty pokój , i jedzenie A na resztę wydatków , żeby mieć pieniądze , chciałabym sobie zarabiać sama ,ale napewno nie dam rady normalnie pracować i studiować Myślałam o pracy dorywczej , tzn hostessa , jakieś ulotki , może praca w call center bo są elastyczne godziny pracy , lub coś takiego Noi chce wyjechać w wakacje po maturze do pracy na 2-3 miesiące żeby odłożyć trochę Jak było u was z pracą , radziliście sobie , studiowaliście dziennie czy zaocznie ? I w jakich miejscach pracowaliście ?

Gość gość
Ja studiowałam zaocznie. Cały okres studiów przepracowałam. Na pierwszym roku równo z podjęciem studiów poszłam na roczny staż jako pracownik administracyjny. Potem miałam kolejny staż, jakieś zlecenie, zastępstwo, kolejne zastępstwo i udało mi się załapać na etat i pracuje tam do dziś. Pracodawcy bardzo cenili to że mam jakieś doświadczenie a nie tylko gołe studia.

Gość gość
3/4 etatu+ dziennych nie udało mi się połączyć. ale dorywcze jak najbardziej się da, znam osoby co pracuja i sie utrzymują, ale przy dziennych zwyczajnie nie będzie to praca w zawodzie (masz wolne wieczorami i w weekendy) x ja mogę jedynie przejsc na wieczorowe ale nie wyrobię 7-21 na nogach przez kilka lat. a mam takie studia, że pewna ilość godzin musi być (warsztaty itd)

Gość gość
W ciągu roku akademickiego pracowałam na hali w drukarni a w wakacje nad morzem jako kelnerka. Miałam też stypendium naukowe a resztę wydatków w okresie magisterki płaciłam z tego najniższego kredytu studenckiego (20 miesięcy x 600zł) Obecnie mam pracę w budżetówce i 5 ostatnich rat w/w kredytu do spłacenia.