Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

zakochalam sie w schizofreniku

Polecane posty

Gość gość

serio. nie chce mi sie zyc

Gość gość
schizofrenik może żyć jak każdy normalny człowiek, kwestia odpowiedniego doboru leków

Gość gość
mam nadzieje bo zycze mu dobrze

Gość gość
jakie ma objawy?

Gość gość
bog do niego mowi i chochlik i szatan

Gość gość
ja choruję na schizofrenię i praktycznie nie mam żadnych objawów ale leczę się i biorę leki, mam tak dobrane leki że nie mają prawię żadnych skutków ubocznych, nikt kto nie wie że choruję nie orientuje się że jestem chory na schizofrenię więc schizofrenik może żyć i zachowywać się jak zdrowy człowiek, są także osoby które pomimo brania leków mają pewne objawy i te już mają gorzej, ja mogę powiedzieć że mam szczęście w chorobie, na mnie leki działają i nie muszę brać dużych ich dawek

Gość gość
gość dziś a jakie są objawy tej choroby ? tzn jakie miałbys gdybys nie bral leków ?

Gość gość
najważniejsze w schizofrenii to zdawać sobie sprawę z choroby i mieć krytycyzm do objawów , wtedy odpowiednio dobrane leki sprawiają że człowiek naprawdę możę funkcjonować jak normalny człowiek, najgorzej jak ktoś wierzy w swoje wizje lub głosu lub nie chce się leczyć, z takimi może być ciężko życ

Gość gość
gość dziś Jak miałem psychozę to widziałem rzeczy których nie było np. demony , na swój sposób odbierałem świat, słyszałem głosy które mówiły mi co mam robić, namawiały mnie do samobójstwa, słyszałem Jezusa i Boga, teraz nawet jak nie brałbym leków to nie znaczy że psychoza by wróciła, mógłby być przez pewien czas spokój a potem objawy mogły by wrócić, najważniejsze to to żę teraz mam świadomość że objawy to objaw choroby i nie wierzyłbym już głosom, ja czasem sobie myślę że te objawy to powodują demony ale tak czy inaczej nie brałbym na poważnie objawów teraz, ostatnio jak odstawiłem leki na kilka dni to miałem tylko pewne lęki, innych objawów nie miałem, jak biorę leki to praktycznie nie mam żadnych objawów

Gość gość
jakbyś dał namiary na siebie, mogłabym uzyskać od ciebie informacje co do leczenia itp. braakuje mojemu koledze dobrego lekarza i dobrej psychoterapii.

Gość gość
najlepiej wejdź na forum schizofrenia.evot.org tam można otrzymać pomoc innych ludzi chorujących i ja tam się udzielam, nie chce pisać publicznie swojego e-maila ale jak Ty podasz swój to mogę napisać, ja z psychoterapii nie korzystałem ale mam dobrego psychiatrę w Warszawie

Gość gość
to moj email; genowefa05@gmail.com