Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak wyglada odejście wód plodowych jaką ilość i czy to boli?

Polecane posty

Gość gość
Mi przez ija li . Nie bolało . Czułam jak głęboko palce w pycha li . Potem jak chl uslo .... aż w szoku byłam .

Gość gość
Nic nie boli, czuć jakby balon pękł w środku i woda zaczyna się sączyć

Gość gość
Mi odeszły w domu mimo iz skurczów nid miałam jeszcze. Po prostu poszlak siku i skonczylam a dalej jakby troszkę cos leciało:-) stwierdzilam ze może mi dziecko na pechez naciska i nie czuje ze sikam:-) po 10 min polecialo cos POI nogach spodnie mokre i chluslo:-) nie cxulam nic w brzuchu zęby cos peklo

Gość gość
wód było duzo i jakby dla mnie to była ulga- ich odejscie.

Gość gość
Ja poczulam mocne kopniecie dziecka i cos jak pekniecie balonu. Wody saczyly sie kilka godzin

Gość gość
Ja podobnie, jak koleżanka wyżej. Poszłam rano siku i jak skończyłam, to czułam, jak dalej mi coś leci. Przyjrzałam się, powąchałam (bezwonne, półprzezroczyste) i już wiedziałam, że to wody. Potem w pospiechu szykowałam się do szpitala z ręcznikiem między nogami, bo cały czas się sączyły. I tak przez cały dzień na porodówce. Skurcze nie nadeszły i zrobili mi cc. Faktycznie, dużo tego musiało być, ale nie czułam pęknięcia, ani żadnego bólu.

Gość gość
mi wody odeszly po ok 24 h skurczow. lezalam juz na porodowce. nie wiem jak to wygladalo bo nie bylam w stanie sie ruszyc, a w dodatku bylam poprzykrywana kocami. podczas ktoregos skorczu tez poczulam jak by pekniecie balona w srodku i natychmiasowe wylanie sie ogromnej ilosci cieplego plynu. samo odejscie wod nie bolalo (tylko kolejny skurcz).

Gość gość
Mi wody odeszły o 3-45 rano. Obudziłam się i chciało mi się siku ale doszłam do wniosku, że nie wstaje bo niedługo mąż wstaje do pracy i wtedy pójdę. Za chwilę pomyślałam, że skoro chce mi się siku to pewnie odejdą mi wody i zaleje łóżko... Wstałam, podłożyłam sobie ręce (głupia, myślałam, że złapię :) ) i hlup. Leciałam do łazienki po miskę.

Gość gość
a mi wody odeszły dopiero na stole porodowym razem z dzieckiem