Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bezradna adna

mój syn nawyklinał moją matkę

Polecane posty

Gość bezradna adna

Mój 16 letni syn nawyklinał moją mamę i jakoś mi smutno. Dość brzydko :(

Gość gość
dobry wnuk ....

Gość gość
Dobrze że jej z liścia nie zasadził.

Gość bezradna adna
a ja nie wiem co myśleć. On zachował się jak bydle a mama moja wiecznie prowokuje swoim zwracaniem uwagi nawet o bzdury ale przecież to jego babcia i sama już nie wiem co myśleć. On mówi że powinnam stanąć w jego obronie jak go obraża i krytykuje. :(

Gość gośćula
pytanie dlaczego ? bo to ze jest jego babcią i starszą osobom nie znaczy automatycznie że należy ją po nogach całować ,są egzemplarze wybitnie wredne , złośliwe , hamskie i one najgłośniej krzyczą o szacunek od młodzieży,tymczasem to tak nie działa , nieważne czyś młody czyś stary na szacunek trzeba sobie zasłużyć. Może babcia go zwyklinała od matołów ,niedorozwojów bo śmiał wyrazić grzecznie swoje zdanie np na temat tv trwam ? Tak czy inaczej wyklinania nie pochwalam ,ale skoro nam rodzicom i dziadkom puszczaja czasem nerwy ,to jak mają nie puścić takiemu nabuzowanemu hormonami małolatowi?

Gość bezradna adna
dużo w tym prawdy co napisałaś. Próbowałam z mamą rozmawiac jakoś wytłumaczyć ale ona jak dziecko jest obrażona i oświadczyła że nie przekroczy progu naszego domu. Syn jest trochę nerwowy a mama moja za każdym razem jak nas odwiedza wszystko by chciała kontrolować, decydować wiecznie narzeka i dużo by pisać. Nie rozumie że swoje dzieci już wychowała bo sa dorosłe.

Gość gośćula
no to tak jak moja ,dlatego mój syn z nią nie gada , ot tyle co powie ze w szkole dobrze i pa bo idzie grać ,natomiast dziadka uwielbia ,co jakiś mecz czy dobry film to dzwoni do dziadka i sobie siedzimy i jest super swojsko . Na urodziny babcia zrobiła mu niespodziankę i przyjechała z tortem ( bo ja przecież nie upieke tak dobrego jak ona) to młody podziękował i poszedł z dziadkiem ze mną i ojcem na kregle , powiedział ze jak babcia idzie to on ma w nosie takie urodziny. Teraz sporadycznie ,ale kiedyś wiecznie słyszał "jesteś matołem do potęgi" "ooo cały tatuś leń i pasożyt" "co ?4 ? no tak ,piotrek dostał 5 ,no ale on jest mądry i nie taki leniwy" " jak ty podstawówkę skończysz to będzie prawdziwy cud" itp wielce podnoszące na duchu słowa.

Gość gośćula
naucz młodego ze ignor jest najgorszą obelgą ,na takie toksyczne osoby nie ma innej rady.

Gość gość
no i mam tak samo :( wiecznie porównuje do kogoś lepszego, mówi że wstyd, co ludzie powiedzą az nie chce sie słuchać i w końcu syn wybuchł.

Gość gość
tłumaczyłam mu że powinien po prostu wstać i wyjśc jak nie chce tego słuchać ale stało się :( głupio mi bo to moja mama.

Gość gośćula
nie przepraszaj jej za niego ,powiedz jej że ci przykro że syn tak zrobił ,ale nie tłumacz go ani nic . On powinien natomiast do babci zadzwonić i chłodno ją przeprosić i oznajmić że nie życzy sobie więcej takich gadek i do widzenia ,żeby nie dał się wciągnąć w dyskusje. Powiedz mu że zle zrobił wyklinając ,ale rozumiesz jego nerwy i wskaz inne wyjście z sytuacji z babcią jak ograniczenie kontaktów ,ignor itp

Gość gość
Może jak nawyklinał to się należało, nie ma dymu bez ognia jak to mówią

Gość bezradna adna
Lżej mi teraz jak to czytam. Dziękuję.