Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Basia_21

Prośba o radę (studia)

Polecane posty

Gość Basia_21

Witam wszystkich, na początku nadmienię, że jakakolwiek rada, pomoc w tej sprawie może okazać się dla mnie kluczowa, więc dziękuję za ewentualny poświęcony czas :-) Przejdę więc do rzeczy :-) Jestem studentką prawa, studiowałam na innej uczelni przez 2 lata ten kierunek w trybie stacjonarnym. W zeszłym roku podjęłam decyzję o przenosinach na poznański UAM. Dzięki bardzo dobrym ocenom udało mi się załapać na 3 rok akademicki, czyli po złożeniu wniosków etc, wszystko poszło zgodnie z planem. Niestety wystąpił pewien problem. Jako, że studia rozpoczynają się za 3 dni, muszę działać jednak szybko, dlatego liczę na rychłą odpowiedź :) Z przyczyn rodzinnych dowiedziałam się, że wraz z rodziną jestem zmuszona pozostać w Toruniu, nie wnikając w szczegóły. Wiem jednak też, że już za rok będę mogła wrócić do Poznania i mieszkać tam sama na stałe, studiując. Nie byłoby problemu gdyby nie fakt, że dopiero co składałam wnioski, chodziłam po dziekanatach etc, walcząc o to przyjęcie i teraz mi głupio się błaźnić wnioskiem o dziekański urlop, kiedy nie było mnie jeszcze nawet na jednym wykładzie na UAM :) Pytanie brzmi, czy uważacie, że mam jakieś szansę otrzymać pozwolenie od dziekana na taki urlop i co za tym idzie studiować od tego 3 roku za rok na UAM, czy szanse są raczej marne? Osobiście słyszałam, że urlopu dziekańskiego odmawia się bardzo rzadko, jeśli już to pierwszorocznym. Przerwa pozwoliłaby mi odpocząć od nauki, pozałatwiać sprawy rodzinne i osobiste, znaleźć w tym czasie pracę i zdobyć pieniądze na mieszkanie w Poznaniu na za rok :) Przede wszystkim wiem, że swoją pracą zasłużyłam na to przyjęcie i chce mi się płakać, gdy myślę, że może na ostatnim metrze nie wyjść :-/ Jeśli macie jakieś propozycję też chętnie posłucham, jednak podkreślam, że czasu na jakieś wnioski etc mam już bardzo mało :( Pozdrawiam :)

Gość dziekan wydzialu
tak