Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

problemy z pecherzem.

Polecane posty

Gość gość

Witam drogie Panie. wiem ze wiele z was ma lub mialo ten problem z oddawaniem moczu. Otoz pare dni temu wyjechalam z chlopakiem w delegacje do szwecji na 3 tygodnie i oczywiscie jak tu dotarlismy zlapalo mnie zapalenie pecherza... juz sama nie wiem co robic, do lekarza niestety tu nie pojde, w aptece mi nic nie sprzedadza oprocz tabletek z zurawina.... trzyma mnie juz czwarty dzien... Macie jakies dobre domowe sposoby na ten uciazliwy problem?

Gość gość
kotku, za często robisz siusiu?

Gość gość
no chodze na kibelek doslownie co 5 minut... >Wczoraj w nocy to nawet z niego nie schodzilam bo mnie tak bolal pecherz...

Gość gość
to przesyłam gorące całusy w tę Twoją słodką dziurke siusiaczke :)

Gość gość
a może kup witane c ?to zawsze coś ulży

Gość gość
w aptece kupisz furaginum i to pomaga,weż do tego jakieś tabletki przeciwbólowe i przeciwzapalne zarazem np ibuprom ,to Ci pomoze,mozesz też robic nasiadówki z rumianku lub takie ziółka są vagosanteż do podmywania-powinno przejść

Gość gość
NIestety ale tutaj Furaginum nie kupie, jak juz pisalam jestem w szwecji i w tym jest najwiekszy problem.. :( witamine C juz mam, pije sok z zurawiny i biore tabletki z zurawina...

ja też miałam taki sam problem ale leczyłam się urinalem intensiv w połączeniu z wit. C, którą przyjmujesz.

Gość gość
Mam takie problemy od dziecka, więc coś już o tym wiem. Skoro jesteś w takiej sytuacji, że nie ma szans na leki to polecam zrobić takie coś : szklanka przegotowanej wody + wcisnąć do niej minimum pół cytryny, nawet całą i wypić (woda może być zimna, ważne żeby przegotowana) Powinno ulżyć, możesz pić pare razy dziennie. :) Wiem, że kwaśne ale warto spróbować, mi pomaga

Gość gość
kup sobie cewnik i masz po problemie :P

Gość gość
możesz kupić uro-furaginum, ale to pomoże tylko przejściowo. rozmawiałam o tym z lekarką rodzinną, bo miałąm ten sam problem i powiedziala, ze na to nie pomoze nic poza antybiotkyiem

Gość gość
urosal - bez recepty ale to w polsce tani i dobrze działa - polskiej prdukcji. Natomiast z domowych środków to przedewszystkim trzeba zakawasić mocz - dzięi temu bakterie nie będa przylejały się do ściany pęcherza - najlepiej zrobić kurację końską dawką wit C i dużo pić 3l minimum i płukać ostro pęcherz. Wodę sokiem z cytryny pić. A no i dlaczego nie chcesz iść do lekarza w Szwecji??? JEstesmy UE i masz ubezpieczenie.

Gość SpecDsProbiotyków
Powinnaś poszukać odpowiednika furaginy-to skuteczny środek na infekcję układu moczowego, do tego leczenie wspomaga probiotyk doustny provag-nawet jeśli nie zastosujesz w czasie leczenia warto odbudwać florę nawet po wyleczeniu. Pij dużo,jedz żurawinę lub sok żurawinowy.Zapytaj też o tabletki ziołowe.

żurawina odgrywa istotna rolę w leczeniu naszego układu moczowego, warto kupować herbatki żurawinowe, jeść żurawinę i przyjmować suplementy na jej bazie.