Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy ciężko załatwić praktyki w szkole na pedagogice?

Polecane posty

Gość gość

Kurczę od października zaczynam kurs pedagogiczny 3 semestrowy i będę musiała odbyć 150 h praktyk. po 50 w każdym semestrze. czy ciężko załatwić taką praktykę w szkole? bo się nasłuchałam dziś że nie bardzo chcą przyjmować praktykantów poświęcać im czas itp.

Gość gość
nikt nie załatwiał praktyk?

Gość gość
Z pocalowNiem ręki. Wierz mi ze praktykant to najlepsze co może się trafić nauczycielowi. Odwala za niego zajęcia a ten siedzi i patrzy a tak naprawdę robi papiery na które zawsze brakuje czasu. A czasu poświęca niewiele, sama zobaczysz. Miałam wiele praktyk. Jedne sama zalatwialam na inne miałam przydział odgorny przez uczelnie. Zawsze uczelnia ma listę placówek w której ich studenci odbywali praktyki. Zapytaj

Gość gość
Pytałam to powiedzieli że samemu trzeba znaleźć sobie praktyki.

Gość gość
Bo z każdą szkoła czy przedszkolem uczelnia podpisuje umowę porozumienie. I stad ma te listy. I nauczycielowi u którego będziesz w klasie miała praktyki płacą. Niewiele ale zawsze coś.

Gość gość
Mowie Ci idziesz do dyr i pytasz. Zgodzą się. Potem idziesz z papierami z uczelni ze cie przyjęli, wypełniają ci i zanosi na uczelnie. Resztę Uczelnia załatwia. Potem tylko opinię przynosisz