Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jakiemleko

Mleka HA, zna się ktoś?

Polecane posty

Gość jakiemleko

Hej. Mam syna z alergią na mleko. Teraz ma 11mcy i alergia mu już nieco przeszła. Do tej pory karmiłam piersią i przez jakieś pół roku nie mogłam nic mlecznego jeść. Obecnie jem dużo nabiału i mu nie szkodzi, natomiast on nie może jeść zbyt dużo mlecznych rzeczy, choć odrobinę może (np. po łyżeczce jogurtu nic mu nie jest). Większe ilości mleka mu szkodzą i wymiotuje. Ponieważ powoli się odstawiamy od piersi to poszłam do pediatry w celu dobrania mm. Pediatra zalecił mleko HA (do wyboru co chcę). Padło na Bebilon HA. No i 3 dni pił to mleko ale w małych ilościach (ok 50ml) i nic mu nie było. Dziś wypił wieczorem ponad 100ml i zwymiotował... I już nie wiem, czy to mleko nadaje się dla alergików czy nie :/ Jutro znowu idziemy do pediatry. A może w ogóle zrezygnować z mm? Mały zjada ładnie inne rzeczy, tylko tego nabiału nie może i nie wiem, czy nie bedzie miał jakiś niedoborów... Pierś jeszcze dostaje na noc, ale obawiam się że niedługo sam ją odrzuci.

Droga Mamo, alergia zwykle ustępuje w 2-3-cim roku życia. Po ukończeniu roczku, co kilka miesięcy, przeprowadza się w porozumieniu z lekarzem, tzw. próbę prowokacji a więc sprawdzenia czy alergia ustąpiła. W zależności od jej wyniku, otrzymasz od lekarza dalsze wskazania żywieniowe. Wymioty po mleku HA i nabiale najprawdopodobniej świadczą o tym, że alergia na białko mleka nadal utrzymuje się u synka. W takiej sytuacji konieczne będzie wprowadzenie preparatów mlekozastępczych – ostatecznie potwierdzi to lekarz pediatra, który wybierze rodzaj preparatu odpowiedni dla Twojego synka. Mam nadzieję, że dzisiejsza wizyta u lekarza okaże się owocna i pomoże rozwiać Twoje wątpliwości. Zachęcam też do kontaktu z naszymi Ekspertami – chętnie odpowiedzą na Twoje pytania związane z naszymi produktami i żywieniem dziecka - zadzwoń (801 16 5555) lub napisz (serwisnutricia.com.pl). Pozdrawiam, Doradca NUTRICIA ----------------------------------------------------------------------------------- Jestem przedstawicielem firmy NUTRICIA Polska – producenta żywności dla dzieci marek Bebiko, Bebilon i BoboVita. W przypadku pytań – zapraszam do kontaktu.

Gość gość
Moj syn tez wymiotowal po mleku. Jedynie po beblilonie pepti nie bylo problemow. Przeszlo mu jak skoczyl rok. Rezygnowac z mm chyba nie bardzo mozesz bo dziecko powinno je jeszcze dlugo pić, tylko w mniejszych ilościach. Musisz o to zpytac lekarza