Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość XmumO

KRWAWIENIE 6 tygodni po porodzie Czy wszystko jest wporzatku

Polecane posty

Gość XmumO

Witam Kochane, zastanawia mnie jedna sprawa. Urodzilam synka silami natury 6 tygodni temu i nadal wystepuje u mnie krwawienie. Mialam przerwe po 3 tygodniu okolo 1,5 tygodnia tylko male sporadyczne plamienie. Wszystko po porodzie goilo sie szybko i nawet nie narzekalam za bardzo na bol lub dyskonfort po nacieciu krocza, szwy tez goily sie dobrze. Gdy krwawienie powrotnie sie nasililo myslalam ze to moze okres ale to nie wyglada na okres do tego ta krew jest ciemniejsza niz przy okresie, nie wystepuja tez skrzepy. Wizyte kontrolna mam dopiero za tydzien. Czy to jest normalne? I wszystko ze mna wporzatku? Miala ktoras z was podobna sytuacje?

Gość adsadsa
Ja tak miałam. Rodziłam przez cc. Zwiększone plamienie/krwawienie miałam przez 4tyg., potem 2 tyg. przerwy i znów dość mocno zaczęłam plamić. Trwało to dłużej niż okres. Gdy poszłam na kontrolę do ginekologa uspokoił mnie i powiedział, że to była miesiączka. Ponieważ krótko karmiłam piersią okres dostałam szybciej.

Gość gość
nie jest w porząTku

Gość XmumO
Tylko ze ja nie mialam cc :/ Mam nadzieje ze to nie jest zadna infekcja ani jakies powiklania po porodowe.

Gość gość
Krwawienia do 6 tygodni po porodzie to całkowicie normalna rzecz. To jeden z elementów połogu, czyli stanu w którym się teraz znajdujesz :) Więcej na ten temat przeczytasz tutaj: http://dumnamama.pl/polog/

Gość gość
ponowne krwawienie moze być oznaką jakiegoś stanu zapalnego, lepiej idz do lekarza lub szpitala w którym rodziłaś i pogadaj z lekarzem.

Gość gość
Nie jest w porzadku. Natychmiast zglos sie do lekarza. Lepiej dmuchac na zimne a tydzien do wizyty to zdecydowanie za duzo.

Gość XmumO
Nie mam zadnych obiawow infekcyjnych jak goraczka czy bol brzucha, zadnego swedzenia ani pieczenia. Hmmm? Jedyna rzecz na jaka moge narzekac to czasem gdy chce szybciej isc lub gdzies podbiec czuje jakby mnie cos ciagnelo ale sadze ze to normalne bo macica jeszcze sie schodzi.

Gość gość
Ja miałam podobnie, krwawienie juz prawie ustalo a pozniej nasiliło się ponownie, też nie miałam żadnych dodatkowych objawów, poszłam do lekarza a ten mi sie kazał zaraz do szpitala zgłosić bo powiedział, że istnieje ryzyko krwotoku, ja bym nie czekała na towim miejscu tylko do lekarza szła

Gość gość
tez tak mialam. po porodzie ok 3 tyg plamienia, potem przerwa i juz myslalam ze to koniec, a tu 4 dniowe krawienie ok 7 tyg po porodzie jak skapy okres. lekarz powiedzial, ze to mogla byc miesiaczka, ale nie jestem pewna, bo aktualnie jestem 12 tydzien po porodzie i powinna sie pojawic juz kolejna. Karmie tylko piersia, wiec teoretycznie na okres za wczesnie.

Gość aleksandra1234
Witam mam pytanie, czy w czasie ciazy mozna miec okres lub "cos" podobnego do niego? Staram sie o dziecko z moim partnerem wiec uprawialismy seks w czasie owulacji (18 wrzesnia) lecz dostalam miesiaczki 28. Myslalam ze sie udalo ale zwatpilam choc slyszalam ze zdarzaja sie takie przypadki ze ma sie "okres" w ciazy.

Gość gość
aleksandra1234 zrob sobie test ciazowy to sie dowiesz...