Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jakie mialyscie wymiary zarodków w 8 tyg ?

Polecane posty

Gość gość
wg wieku z usg wychodzi że zaszłaś (licząc dla standardowych cykli -28 dni ok. 01.09.

Gość gość
To późno trochę co? Wiecie co ja sie tak pytan no boje sie bo od 2 dni tez mnie boli brzuch i jajnik rwie tak ze szok nie wiem co grane a jak wpisałem w Google wymiary zarodka to wpadłam w szok :(

Gość gość
A co jest ważniejsze wymiar pęcherzyka czy zarodka ?

Gość gość
i jedno i drugie jest ważne/ A jaki był wymiar pęcherzyka?

Gość gość
No właśnie nie napisała ale na usg pęcherzyk spory

jeśli lekarz nie mówił że jest za mały to ie jest. u mnie w 6tyg5dniu miał 6mm. jeden jest mniejszy drugi jest wiekszy nie ma czym się przejmować moim zdaniem. przy następnym usg będzie o wiele większy :)

Gość gość
Mnie lekarz w takiej sytuacji powiedział, że zarodek jest mniejszy niż wynika z om, ale poczekamy do kolejnego usg i wtedy sie wyjaśni czy ciąża jest młodsza czy też zdoła nadgonić. Nie nadgoniło ale rozwijało się zgodnie z wiekiem z usg.

Gość gość
No właśnie mówiła ze w 9 tyg wyniki porobie i idę do lekarza który mnie prowadzi w czwartek albo we wtorek :( ale sie stresuje

Gość gość
No spory bombelek był ja sie boje. Ze. Cis nie tak jest z dZidzia bo te mm to mało a pęcherzyk spory nie wiem ile ma dokładnie ale spory :(

Gość gość
To mnie nie pocieszacie za bardzo a moze dziewczyny maja racje ze ja dopiero pod koniec sierpnia zaszłam i dlatego takie małe crl jest co?

Gość gość
No przecież ci cały czas piszę jak u mnie było. Daj sobie spokój i czekaj na kolejne usg. Ewentualnie zrób beta hcg 2 razy w ciągu 48 godz.

Gość gość
Zrobię jak pójdę jutro na krew :( od tygodnia mi wymioty przestały przeszkadzać a od 2 dni brzuch mnie boli :(

Gość gość
Zrobię jak pójdę jutro na krew :( od tygodnia mi wymioty przestały przeszkadzać a od 2 dni brzuch mnie boli :(

Gość gość
Wiem, że temat sprzed roku, ale odnawiam... założyłam wczoraj nowy temat, ale nikt nie odpisał, może tu się ktoś odezwie z podobnym doświadczeniem... czy którejś z Was lekarz powiedział, że zarodek jest za mały w stosunku do wieku ciąży? mam bardzo nieregularne cykle, opóźnienie 2-4 tygodni to u mnie norma, a bywały i dłuższe. na pierwszym usg wyszło, że powinien to być 5 tydzień, pęcherzyk 6,5 mm. wczoraj - 3 tygodnie od 1 usg - pęcherzyk 18mm, jest zarodek z tętnem (trochę słabym bo 20-30/min), ale lekarz twierdzi, że nie rozwija się prawidłowo, bo ma raptem 3,17mm. Zamiast 8 tydzień, wygląda jakby to był 6 tc 4dc. Może podzieli się ktoś swoim doświadczeniem? czuję się okropnie, bo tak się cieszyliśmy z tej ciąży, a teraz wszystko się zawaliło...

Gość gość
Nie martw się na razie. W Twoim przypadku trudno określić wiek ciąży (tak jak i u mnie). U mnie jak pęcherzyk miał 12mm bez zarodka jeszcze to lekarz określił ciążę na 5 tydzień. U Ciebie pęcherzyk dużo mniejszy, więc może ciąża jeszcze mlodsza niż 5 tygodni. Jedyne co mi się wydaje niepokojące to tetno. A co lekarz powiedział? Kazał się zgłosić jakoś niedługo? Sprzęt miał dobry?

Gość gość
Czy sprzęt dobry, tego nie jestem w stanie ocenić. Przychodnia prywatna, ale nie musi to oznaczać, że dysponują dobrym sprzętem (biorąc pod uwagę wystrój wnętrza przychodni, to można mieć wątpliwości). O tętnie lekarz powiedział tylko tyle, że jak na szacowany wiek wynikający z usg, to takie tętno nie jest niepokojące... co do dalszym kroków - dziś robiłam betę, we wtorek mam zrobić kolejną i na usg kontrolne za tydzień w piątek. A jak u Ciebie historia się potoczyła?