Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

bezrobotna mama urlop tacierzynski ojcowski prosze o pomoc

Polecane posty

Gość gość

jestem zarejestrowana w UP. Wiem ze jako macierzynski wykorzystuje tylko to ze nie bede musiala chodzic na umowione spotkania w UP. Maz moze chyba wziac bez ptoblemu urlop tacierzynski 2 tygodnie. ale czy moze on jeszcze cos wykorzystac zeby byc ze mna dluzej w domu?

Gość gość
2 dni opieki na dziecko i urlop wypoczynkowy. Nic więcej nie ma.

Gość gość1a
Ojcowski 2 tygodnie, 2 tygodnie zwolnienia lekarskiego na Ciebie po porodzie (obolała po porodzie, potrzebna Ci będzie opieka srutu tutu; to zwolnienie od lekarza rodzinnego). Dalej to już tylko te 2 dni opieki i wypoczynkowy. Jednak dokładnie dowiedźcie się jak to jest z macierzyńskim. Nie wiem, czy mąż nie może przypadkiem przejąć części? A później rodzicielski jeszcze ;)

Gość gość
Nie może przejąć bo ty nie masz praw do urlopu macierzyńskiego bo nie jesteś pracownikiem.

Gość gość1a
A no tak, rzeczywiście ;)

Nie będę już powtarzać co inne kobitki napisały - ale dodam że w pracy mąż może wsiąść 2 dni urlopu okolicznościowego z tytułu urodzenia się dziecka.

Gość gość
2 dni urlopu i to wszystko. Myslałas ze obydwoje nie będziecie musieli pracować a kasa będzie płynęła? Jaki urlop tacierzyński jak ty nie pracujesz i siedzisz w domu???? W d****h się niektórym poprzewracało. to że urodziłaś dziecko to teraz masz obowiązki a nie przywileje

Gość gość1a
Każdemu mężczyźnie zatrudnionemu na umowę o pracę przysługuje 2 tygodnie urlopu ojcowskiego. Może on go wykorzystać do ukończenia 1 roku przez dziecko. Wiem, że wymiar tego urlopu miał się zwiększyć, ale nie wiem od kiedy. Wujka google zapytaj.