Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy są tu mamy dzieci urodzonych w lipcu 2013?

Polecane posty

Gość gość
Hej to ja od tego dwulatka. To nie prowo. Nie jestem z tego powodu dumna, ale skoro dziecko nie chce inaczej usnąć to co mam zrobić? Zresztą to chyba nie jest jakiś odosobniony przypadek bo czytałam na innym forum że to jest bardzo częste.

Gość gość
Ja z 2014.11.28 ; dzięki za radę zabielania zup mm. Sprawdza się świetnie. Robię zupkę krem codziennie z różnych warzyw i na porcję daję 4 miarki pepti. Dziecku tak smakuje, że czasem je dwie porcje :) potem jest drzemka i po drzemce dorosły obiad z mięsem jedzony wspólnie przy stole. A co do zasypiania. Moje dziecko też usypiało samo do niedawna a ostatnio nagle się to zmieniło. Zasypia w naszym łóżku po przytulaskach, potem je na śpiku przenosimy do łóżeczka. To samo jest gdy budzi się w nocy. Nie wiem czy się nie przyzwyczai :(

Gość Esen
Olaboga, udali nam się kupić tego infantixa 5w1, rzucili ostatnio jakieś pojedyncze sztuki do aptek ale znów jest problem. Pewnie zależy tez od miejscowości. Niestety dopadlo nas jakieś dziwne przeziębienie, a raczej kaszel (osluchowo czysto i garflo ladne) wiec musieliśmy znów przelozyc, terminy Sa tragiczne dopiero na polowe lutego ale miescimy się w granicy czasu. Nasz tez pije z butli ranoni wieczorem. Niekapkow nie toleruje, slomek itd. Z kubka jeszcze wylewa. W ciągu dnia pije z kubka z ikei. Usypia na naszym lozku, muszę przy nim leżeć, potem go przenosimy do lozeczka. Upierdliwe mniej niż na rekach ale dalej upierdliwe ;) wieczorem jestem juz tak zmęczona (ból pleców :/) ze nie mam narazie parcia by uczyć go usypiania samemu. przyjdzie z czasem. Jak i odstawienie butli czy smoczka.

Ojej to kiepsko z tymi terminami! jestem zdziwiona, ponieważ u mnie to jest tak, że dzieci zdrowe są przyjmowane 5 dni w tygodniu (mamy dwóch pediatrów, z czego jeden rano przyjmuje chore a popołudniu zdrowe a drugi na odwrót - zamiennie), z czego szczepienia są 3 razy w tygodniu. Zapisuje się dzwoniąc dzień wcześniej, tylko jeden dzień, bo już np. dwa dni do przodu nie zapiszą. Z jednej strony to fajne, ale z drugiej jak masz zaplanowane wolne na konkretny dzień a dzień wcześniej się okaże, że numerków na jutro już nie ma to klapa. Syn miał mieć szczepienie na koniec roku, ale przyznam szczerze, że tyle się działo u mnie, że z braku czasu zapomniałam.

Gość gość
Up ?

Bywam bywam, jak tylko na maila przyjdzie info o nowej ODP ;) Na polowe marca ale cos czuje ze nie wytrzymam :D Juz mnie wszystko boli :) Dobrze ze maly latwy w wychowaniu (póki co ;)spi mi po 3h dziennie, nie nygusuje za bardzo ;) slucha się i zaczal jarzyc ze w brzuchu jest dzidzia, bardzo uważa, caluje, przytula się. Oby ta milosc mu zostala jak juz będzie nowy z nami ;) Co do malego to kumaty sie zrobil strasznie, duzo gada ale po swojemu, 'normalnych 'slow jeszcze nie mowi, tzn daj czy mama ale zwykle sylabami albo pierwsze wymawia albo ostatnie :) Ostatnio znow jakies przeziebienie mielismy ale juz czlowiek sie nauczyl reagowac, kilka dni i po kaszlu czy katarze. A co u Was? :)

Gość gość
Halo. Jest tu ktoś?

Puk puk. Esen mam pytanie. Jak syn reaguje na rodzeństwo? :) Jestem właśnie na półmetku ciąży i dużo opowiadam Adamowi o tym, że w brzuchu mam dzidziusia i że będzie miał rodzeństwo. Głaszcze mi brzuch, całuje, ale zastanawiam się jak to będzie kiedy siostra już się pojawi.