Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Miła 332

POMOCY!. Boje się że jestem w ciąży.Mam 15 lat

Polecane posty

Witam Mam 15 lat skończone we wrześniu , boje się że jestem w ciąży z chłopakiem o 4 lata starszym odemnie ,od 2 miesięcy nie miałąm miesiączki . A od 4 dni boli mnie brzuch ,po bokach i na guże . Czy to może być ciąża ? A i do tego mam kuratora . Jeśli jestem to co mi może zrobić lub mojemu chłopakowi ??. Prosze o sensowne odpowiedzi

Gość gość
Zrób test na początek.

Gość gość
Dopiero po takim czasie niepokoi cię to? Jak miesiączka zatrzymuje się na dłuższy czas to czy jest to ciąża czy inny powód powinno się z tym zgłosić do gina. O ile wiem nie musi towarzyszyć rodzic. Mnie zatrzymał się okres chyba na pół roku w skutek drastycznej diety. Najpierw zrób test ciążowy z apteki (easy view, amil, quixx itp). Nie masz innych objawów, większy brzuch, piersi?

Gość gość
hmm po pierwsze prezerwatywa podstawą, po drugie poczekaj tydzień dwa i zrób test, po trzecie: chcesz urodzić? ok, chcesz sie pozbyć? wygooglj womenonweb, a tak teraz cąłkiem poważnie, może zajmij się nauką czy czymś na co jesteś gotowa

Gość gość
na co ona ma czekać jak już jej się 2 MIESIĄCE spóźnia okres?

Gość gość
masz 15lat brak miesiączki w twoim wieku to normalne bo jeszcze dojrzewasz

Gość gość
ale dopóki nie dojrzejessz, to nie sypiaj z chłopakami :)

Gość gość
quixx jest tani, jeden trochę ponad 4zł. Nie wiem skąd możesz wziąć taką kwotę. Może pożycz od kogoś. Potrzebujesz w każdym razie pomocy, a tym bardziej jeśli jesteś jednak w ciąży. Możesz zwrócić się o pomoc np. do pedagoga szkolnego, chociaż nigdy nie wiadomo na jakiego człowieka trafisz. Moja matka jest pedagogiem i pomagała takim dziewczynom bez wywoływania burzy i paniki Nie, nie jest normalny wielomiesięczny brak okresu, chyba że masz od zawsze jakieś problemy z cyklami. To pierwsza taki długi brak okresu? Poza tym dzieci z kapusty się nie biorą. Przeanalizuj czy zaistniała sytuacja, w której mogło dojść do zapłodnienia

Zanim zaczełam wspułżyć z chłopakiem miałam okres co 6 miesięcy ale to było 2 lata temu . Od tamtego czasu spużniał mi się najwięcej 1 miesiąc

Gość gość
Przy takich anomaliach ciąża jest możliwa, ale może też być zachwianie w cyklu spowodowane zbyt wczesnym rozpoczęciem współżycia. Oj, dzieci, dzieci...

Gość Gosc

Sam fakt tego, ze masz kuratora mowi o tym, na jakim poziomie funkcjonalnym jestes... O czym ty dziewczyno myslisz zeby w wieku 15 lat wskakiwac komus do.... PATOLOGIA. 

Gość Gosc

A kolejna sprawa, mowisz ze zaczelas wspolzyc dwa lata temu?! 

Ile ty mialas lat dziecko, 13? Czy 12?