Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co jadacie na co dzień? Siostra powiedziała, że jadamy mało

Polecane posty

Gość gość

Dziś mi siostra powiedziała, ze jadamy mało . Dziś np jedliśmy: 1. Śniadanie: kawa, herbata, kanapki 2. Drugie śniadanie: greipfrut, banan 3. Obiad: mięso wołowe z sosem na ostro, warzywami i ryżem 4. Kolacja: sałatka z serem feta. I to wszystko. Wczoraj natomiast: 1. Śniadanie: jak wczoraj 2. Drugie sniadanie: pomarańcze i mandarynki 3. Obiad: łosoś pieczony w foli z warzywami i ryżem 4. Kolacja: sałatka z kurczakiem i sosem na ostro. Nie uważam żebyysmy jedli za mało. Uważam, że 4 posiłki dziennie wystarczą. Czasem też jemy coś słodkiego na podwieczorek, ale to maks 4 razy w tygodniu. Nikt nie głoduje ani nie podjada więc posiłki chyba są syte.

Gość gość
oczywiscie ze jecie malo:O U nas jest 6 posilkow: sniadanie, 2 sniadanie, lunch, obiad,podwieczorek i kolacja. I gdzie zupy? moim zdaniem codziennie powinna byc zupa.

Gość gość
to, że TWOIM zdaniem codziennie powinna być zupa, nie świadczy o tym, że tak ma być, nie każdy ma ochotę na codzienne jedzenie zupy, Autorko jeżeli głodni nie chodzicie, to jest okay

Gość gość
Spoko, ja jem też 3-4 razy. 6 posiłków to moim zdaniem za dużo, zupa może być na kolację :)

Gość gość
Myć tez jemy zazwyczaj 4 posilki i dla nas to wystarczy.

Gość gość
ja bym z głodu umarła ale jak tobie wystarcza to spoko.

Gość gość
Normalnie jecie. Ja z mężem dziś np 1sniadanie każdy po bułce z żółtym serem szynka pomidorem 2 drugie śniadanie banan i jablko Obiad gulasz plackami ziemniaczanyni Kolacja serek biały z bagietka na ciepło

Gość gość
a jaki macie wysilek fizyczny? bo przy min. ruchu jest to normalny posilek... lepiej tyle niz rozpychac zolodka wpieprzajac 5 dan i siedzac caly dzien na du/pie

Gość tyhtht
Codziennie zupa? Sześć posiłków? Potem wygląda się jak tuczna świnia. Gdzie te sześć posiłków zmieścić?? Jak można tak często czuć łaknienie? To wręcz obrzydliwe, choćby czytać, a co dopiero zobaczyć że ktoś tak żre.

Gość gość
ja na sniadanie jem miske platkow kukurydzianych z mlekiem i wypijam filizanke kawy. potem ide do pracy (mam tam naprawde duzy wysilek fizyczny), okolo 15tej wypijam druga filizanke kawy a po powrocie do domu jem obiadokolacje: kurczak na parze i jakies warzywa. i jestem najedzona.

Gość gość
codziennie zupa ... a jak ktoś nie lubi zup, to co na siłę ma jeść? bez przesady. znam ludzi którzy zupy jedzą raz na "ruski rok" ale codziennie , no 5-6 razy tygodniowo, ziemniaki z tłustym sosem :O ja też rzadko jem zupy, może 3-4 razy w miesiącu i są to albo krem z groszku i kalafiora i pora, albo krupnik, albo zupa krem z czerwonej soczewicy i marchwi i kurkumy. a ziemniakow nie jem wcale od kilku lat. co kto lubi

Gość gość
ja rano jem sniadanie potem dopiero ok.18 obiado-kolacje. czyli 2 posilki dziennie

Gość gość
A ja dziś jadłam tak: śniadanie duża (blisko 400 ml) kawa z mlekiem bez cukr*****leb razowy 1 spory kawałek z masłem migdałowym i na to dżem wiśniowy domowy, pomarańcza. w pracy ok 11stej banan i orzechy laskowe garstka, kawa w pracy 13:30 2 średnie kanapki z serem sałatą pomidorem, 2 ciastka w czekoladzie, herbata zielona w domu o 18stej pierś indyka po chińsku z rozmaitymi warzywami i makaronem (świeże domowe, spora porcja ale nie jakaś ogromna). herbata pu erh 20sta gruszka i kiwi. no i ok. 1,5 litra wody w ciągu dnia.

Gość gość
Ooo fuj wasi mężowie to dopiero zasuszone szkielety hehe skoro tak Malo jedzą. Taki posilek jest ok dla kobiety ale mezczyzna 4 Male posilki ?

Gość gość
Mocno dietetyczne autorko. Owoce na drugie śniadanie? Na pierwsze codziennie kanapki? Może chociaż jakaś owsianka? My jemy na śniadanie owsiankę na wodzie (najczęściej z żurawiną lub domowymi powidłami + odrobina dobrej oliwy) lub jakieś pełnoziarniste płatki typu muesli + mleko; czasem jajecznica. 2 śniadanie - pełnoziarniste pieczywo + Ser/wędlina/jakaś pasta + jakieś warzywa. Obiad - zupka (treściwa, dużo warzyw - uwielbiam :-)) + drugie, niekoniecznie mięsne danie. I zwykle dania obiadowe są rozdzielone czasowo o jakieś 2-3 godz. i jakaś mała kolacja. W ciągu dnia owoce, jakieś orzechy, pestki. To raczej moje menu. Mąż się na to skusił, gdy okazało się, że ma złe wyniki badań ;) Zdrowo jeść co jakieś 3 godziny. Wtedy się chudnie (mąż od razu zrzucił brzuch ;-) Córa - 2 lata, jak to dwulatek, oswaja się z dorosłym jedzeniem. Czasem sprząta z talerza całkiem dorosłe porcje, ale ma dni, że wszystko jest na nie i ratujemy się naleśnikami (polecam te z kaszy jaglanej, są super, poza tym, że jeden naleśnik to z 7 min smażenia)

Gość gość
Dwa posiłki dziennie? To krótka droga do otyłości brzusznej. Mój dziadek i mój teść tak jedli - śniadanie i ogromny obiad w porze kolacji - i mieli identyczne figury - szczupłe ręce i nogi + ogromny bebzon (czytaj brzuch).

Gość gość
bo nie mam jak zjesc normalnie.

Gość gość
ja jem dużo więcej np dziś: śniadanie jajecznica z 2 jaj, bułka graham ok 10-tej kawa i ciastko obiad: zupa ogórkowa z ziemniakami spaghetti bolognese deser; kolejna kawa i ciastko podwieczorek: kanapka z serem żółtym kolacja: dojadłam ogórkową z obiadu i dwie kanapki z twarożkiem i pomidorem. w między czasie piłam wodę i sok. aha waże 60 kg przy wzroście 173 cm.

Gość gość
Wasze chlopy pewnie musza na mieście dojadac albo piwskiej zapijać :(ile waza ? 60?

Gość KingaStefankaFanka
Autorko nie wydaje mi się, że jecie za mało. My też jemy podobne posiłki, tylko mąż drugie śniadanie je w pracy, a jeśli jest w domu czasem zrobi sobie na drugie śniadanie kanapkę jeśli jest głodny. A dla mnie i dla dziecka tyle jedzenia spokojnie wystarcza, poza tym porcje nie są jakieś wydzielane i jeśli ktoś jest głodny może zjeść więcej. No i na podwieczorek zawsze jest jakieś ciasto do kawy, ale nie tyle żeby ktoś mógl się tym najeść

Gość gość
ja jem 3 razy dziennie ,dzieciaki więcej więc mi się wydaje że u was jest ok