Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dziwne zachowanie 3 latka onanizm

Polecane posty

Gość gość

Nie wiem co robić bo pierwszy raz coś takiego obserwuje. Nie wiem też czy dobrze to zachowanie interpretuje ale szokuje mnie. Jestem młodą nauczycielką i zauważyłam że jeden chłopiec gdy położy się na dywanie w poobiednim odpoczynku rozkłada nogi szeroko jak szpagat, ugina je w kolanach i pociera genitaliami mocno i rytmicznie o dywan. Robi to długo(7-10min), czasami sapie aż wreszcie wypreza sie i kładzie się spokojnie. Wiem ze to straszne ale jednoznacznie to odbieram. Nie wiem co zrobić, jak i czy rozmawiać z rodzicami. Publikacji na ten temat jest b mało i ż tego co czytałam tak to nie przebiega. Przeraża mnie to. Próbuje go wtedy zająć czymś, odwrócić na plecy ale i tak wraca do pozycji. I to robi codziennie. Wiem ze miejsce marne na takie poważne tematy ale może ktoś coś słyszał

Gość gość
A rodzice pewnie z patologii. Pewnie dzieciak jest zestresowany

Gość gość
kiedys czytalam jakiś artykuł w którym było napisane ze to sie zdarza i sporo dzieci tak robi. To było na gazeta.pl albo jakimś podobnym portalu

Gość gość
Nie macie jakiegoś psychologa w przedszkolu?

Gość gość
Opieprz rodziców, dziecko pewnie jest bite albo straszone

Gość gość
Nie, do rodziny przyczepić się nie można. Sprawdzona i wręcz ponadprzecietna. Szukam wiedzy na ten temat ale ciężko. Poznawanie ciała w tym wieku jest normą, nawet tych miejsc ale przez dotyk. A nie tak intensywne pobudzanie. robi to bardzo mocno i rytmicznie.

Gość gość
Spytaj się delikatnie czy poświęcają dziecku dużo czasu i miłości bo się dziwnie zachowuje. To nie wina dziecka.

Gość gość
Mamy psychologa...ale takiego ze lepiej niech nie pomaga. Może pogadam z innymi starszymi nauczycielami i pokaże im to. Może przesadzam. Ale nie należę do takich osób

Gość gość
Pewnie ponad przeciętne s*******ny. To typowe, ludzie zawsze bronią rodziców a to ich wina. Miałam koleżankę z którą jeździłam na wakacje, rodzina też ponadprzeciętną, co chwilę ja lapalam na samog****ie. Jej matka była despotka, jak się przyczepiala do mnie to mnie szlag trafiał

Gość gretkakur
Normalnie trzeba poinformować rodziców o tym fakcie. I zobaczyć reakcje rodziców. W tym wieku często dzieci się tam dotykaja

Gość gość
A nie lepiej poobserwowac przez jakis czas? Przejdzie mu za jakis czas. Jesli bedziesz robila z tego problem to mozesz w nim stworzy jakis uraz do samego siebie i swojego ciala.

Gość gość
Dzięki! Na inne trafialam artykuły. Ten jest bardzo pomocny.

Gość gość
Jej matka była despotka, jak się przyczepiala do mnie to mnie szlag trafiał xxxxx matka sie czepiala czy kolezanka?

Gość gość
wpisz onanizm dzieciecy w google

Gość gość
Właśnie obserwuje to od miesiąca juz. Na początku myślałam stres, nowe miejsce. Ale dobrze sobie radzi, bawi, jest samodzielny. Uśmiechnięty, rozmawiamy. Porozmawiam z rodzicami czy zauważyli to w domu. Dzięki za właściwe i poważne podejście do tematu. Jednak tak późno na kafę siedzą normalni ludzie. Chociaż czy normalni? Ha ha. CI powinni spac:).

Gość gość
Matka bo byłam pod jej opieka. Dzieci tak rozladowywuja stres. Dorośli palą fajki ,dziecko się bawią sisiakiem. Pewnie ma zbyt dużo ograniczeń, może się też źle czuć w przedszkolu, poobserwuj go czy się bawi z innymi dziećmi czy woli być samo.

Jesteś nauczycielką i Cię przeraża? Że aż musiałaś o tym napisać na forum? I to niespecjalistycznym tylko takim śmietniku? O_o Niesamowite. Moze idź do księdza prałata po sumie i poproś o poradę.

Gość gość2529
No ja p*****le, znowu jakaś nagonka na rodziców, co by nie było to rodzice zawsze winni ( oczywiście pomijam patologię i rodziny dysfunkcyjne) urocze :D czekam aż sami będziecie mieć własne dzieci i zobaczymy jak się poczujecie w roli tych winnych wszystkiemu :) Na szczęście jest tu kilka osób myślących które odsyłają do google. Poczytacie i zrozumiecie, że wcale nie musi być tak jak piszecie :)

Gość gość
Żadna nagonka, niektóre baby są oschle i pomimo iż wypełniają swoje obowiązki wzg dziecka to dziecko nie czuje się dość kochane. Ta jej matka też była wzorowa a dziecko ciągle się masturboealo.

Gość gość
Zwróć uwagę czy dziecko biegnie do rodziców z otwartymi rękami czy jest zahamowane wzg nich. Czy normalnie dają sobie buziaki.

Gość gość2529
'Ta jej matka też była wzorowa a dziecko ciągle się masturboealo' A ojciec :D No tak dziecko zawsze jest "uwiązane" do matki - to takie polskie... :D A tak na poważnie. Szukasz na siłę patologii tam gdzie wcale jej nie musi być i na podstawie JEDNEGO PRZYKŁADU. to sobie kreujesz :) Można pójść o krok dalej i szukać choćby u rodziców dziecka z ZA "znamion patologii" :)

Gość gość
Normalne dzieci zaczynają się onanizowac w wieku pokwitania. Przestań pierniczyc oschla babo.

Gość gość2529
Gdzie argumentów brak, zaczynają się wyzwiska :) Zaraz pewnie "cyber siostry" ( rodzaj trola) ruszą w świat, albo dorobię się kilku podszywów :D