Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bezradna12

9 miesieczne dziecko nie chce spac

Polecane posty

Gość gość
Dokladnie tak samo zachowuje sie moj poltoraroczniak. Ale zeby ma prawie wszystkie,najada sie. Podejrzewam idace 5. Bo palce wklada do buzi. Wczoraj dalam na noc paracetamol i przespal cala.noc,tylko o po 5 pic mu sie zachcialo. Ae od dluzszego czasu chodzilam jak zombi.bo potrafilam nie spac calej nocy bo co chwila cos jeczal.

Może twoje dziecko ma robaka? mojej znajomej córka miała takie problemy i mimo że badania nie wykazał to przeleczyli ją Zapperem (prądem o bardzo niskiej częstotliwości) u lekarza i jak ręką odjął.

Gość mama zuzanny
co ???? jakim pradem:o? moze ma, nie wiem. dlatego ide dzis do lekarza zeby ewentualnie zlecil badania czy cos. nie wiem. mojej moga i isc zeby. tez tam pcha paluchy i cmoka jezykiem na dolnych dziaslach. w kupkach nic nie zaobserwowalam- przesZly mi przez mysl pasozyty. moze zrobie test paskowt na owsiki. zobaczymy co powie lekarz dzis.

Gość gość
i co powiedział lekarz?

Gość gość
A moj syn ma niecale 10 miesiecy i od paru tygodni w ogole w dzien nie chce spac,na noc klade go okolo 19-20 (wczesniej nie zasnie) I wstaje kolo 7 i tak przez caly dzien bez drzemki.Ja chwilami juz wysiadam,wolalabym zeby w nocy sie przebudzal,ale zeby w dzien chociaz z godzine pospal :P

Gość mama zuzanny
zbadal, pow ze tu wszystko wzorowo. zapytalam czy to moze pasoztyty z racji ze mamy kontakt z psami bo mamy dwa w ogrodzie. popatrzyla do o***tu i tam niby nic nie widac, ale sam o***t sie jej wydal podejrzany bo przyczerwieniony lekko gdzies tam. dostala syrop 2x po jednej lyzeczce przez dwa dni. my 2x po 1 tabletce. aa no i na zeby sie nie zanosi tzn moze cis tam gdzies ruszylo i powoduje bol ale po dziaslach nic nie widac. mam dac rano ten strop.

Gość mama zuzanny
ja bym wolala dzien bez drzemki ale sen w nocy:p

Gość gość
my dzisiaj tez idziemy do lekarza bo maly w nocy spał chyba z 3 godzin tak to cały czas płakał nie wiem juz co robic co myslec jestem bezdradna w pewnym momencie w nocy juz nie wytrzymałam i płakałam razem z nim

Gość gość
Ja mam dokladnie to samo od kilku dni z 8mcy synkiem. Zawsze przesypial cale noce, a od kilku dni punkt 4 rano budzi sie nawet nie z placzem a z piskiem. Daje mu pic, spiewam cicho kolysanki a i tak do 6 rano nie zasypia. Zwalam wszystko na zeby (2 juz mu wyszly tydz temu) i mam nadzieje ze wkrotce przejdzie i bedzie po staremu.

Gość gość
no lekarz stwierdził ze to pewnie zeby ale dla swietego spokoju kazał zrobc badanie moczu

Gość mama zuzanny
moczu? no ale to jakby bylo zapalenie czy infekcja moczu to w dzien tez by byl marudny. zaobserwuj czy sika normalnie-tzn cxy steka w dzien jak sika. przeszlo mi przez mysl badanie moczu zrobuc ale w dzien jest u mnie bez problemu. daj znac co wykarze badanie. ja dzis grzebalam w kupach co by wyszukac owsiki. nie wiem nic raczej nie widzialam - a po leku powinny chyba wylazic nie? przy smarowaniu pupy cos mi sie bialegi zrolowalo ale to moglabc nitka z recznika po kapieli. zobaczymy jak noc dzisusjsza przejdzie. lzej na sercu ze nie jestem sama. moze wspolnie uda sie znalezc przyczyne. w koncu nie bylo tak a nagle jest, cos to musi powodowac

Gość mama zuzanny
przeczytalam ten temat z linku. u nas zawsze byly 3 drzemki po 45 min zawsze kazda(sama tak spala) potem zaczela wydluzav drxemki do 1,5h-2h i zaczely sie jaja. czyli co czekav az przejdzue czy jak? u nas z zasypianiem nje na problemu ani w dzien ani na noc tylji z tymi pobudkami.