Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lolpo

Wasze najpierwsze objawy ciazy. Podzielny sie doświadczeniami

Polecane posty

Gość Lolpo

Witam kobietki chciałabym wiedzieć jakie były wasze pierwsze objawy ciazy. Jestem co prawda oczekująca do @ zostało 10 dni... Czas leci jak na złość wolno i chciałabym zobaczyć sprawdzić czy mam słuszne podejrzenia ze jednak stało sie :)

Gość gość
jak masz 10 dni do miesiączki, to nawet do zagnieżdżenia na pewno jeszcze nie doszło i nie ma mowy o jakichkolwiek objawach

Gość gość
To chyba zależy jaki mamy cykl... Moj to 33 dni i wiem ze moja owulacja była miedzy 12-15 dniem bo tak mnie bolało od tamtej pory bol w podbrzuszu i bolące sutki ... Lolpo tez jestem ciekawa co u mnie

Gość gość
jak masz cykl 33-dniowy, to owulacje masz raczej około 17-19 dc

Gość gość
No widzisz u mnie była znacznie wcześniej owulacjii nie wyliczysz !!! To ze ma byc 14 dni przed okresem to teoria owulacja na prawo sie przesunąć

Gość Lolpo
Ok dziewczyny spokojnie! Pytam z ciekawości jeżeli ja jestem w błędzie mówiąc ze czuje cos mimo ze mam 10 dni do okresu to sorki moze sie troche przejmuje. No ale czy wy mialyscie jakieś objawy? Bo tak jest w temacie a nie kiedy była owulacja heheh

Gość gość
to akurat wiem, być może nawet lepiej niż Ty, wiem też że najwięcej objawów rzekomej ciąży jest, kiedy do zapłodnienia nie doszło, nie doszukujcie się na siłę, bo to nie ma najmniejszego sensu

Gość gość
ja nie miałam żadnych.

Gość gość
tak, moim pierwszym objawem był brak miesiączki w terminie

Gość gość
17.40- miałaś monitoring?

Gość gość
Ja miałam chyba wszystkie objawy już a ciąży wciąż nie widać

Gość Lolpo
Masz racje sama widzę po sobie ... No ale pytanie zostaje. Np moja znajoma od samej owulacjii miała bolesnosc piersi dokładnie sutków i bol jajników ... A jak z wami było?

Gość gość
Ja miałam bóle głowy jakoś tak 4 dni przed okresem i czułam sie jakbym miała zaraz sie rozchorowac. Okres nie przyszedł wiec zrobiłam test i dwie kreseczki ;)

Gość gość
Ja mialam zgagę okropna! Jeszcze przed okresem i czułam gorąc w piersiach

Gość gościowka to ja
Ja mialam ogromny apetyt! Poza tym bylam spokojna, nie gonilam narzeczonego do zbierania skarpet z dywanu, bylam spiaca. I on stwierdzil "nie krzyczysz, nie sprzatasz, jestes mila, ciaza jak nic ". Procz tego mialam bolesne piersi, bardzo! Bol glowy i nudnosci podczas podrozy samochodem, wciaz sennosc. Przyszlo krwawienie - mysle "nic z tego", a objawy sie nasilily. Test, wyszly = i wiadomo. A krwawienie to implantacja byla. Teraz 10 tydzien ;)

Gość Lolpo
A od kiedy zaczęły Ci sie te objawy?

Gość gość
Ja z tego co pamietam to od samej owulacjii bolały mnie jajniki jakbym miała dostać okres. Co było dla mnie dziwne No bo jak 2 dni po owulacjii okres? I owulacje miałam bardzo bolesna w pewnym momencie złapał mnie skurcz jajnika lewego i aż sie wygielam ale po pol godzinie przeszło. I wtedy jajniki sobie pobolewy

Gość gość
Ja miałam jeden objaw bolące sutki. Od samej owulacjii bolały mnie sutki nie aż tak bardzo ale jak dotknelam to bolały ... I wiedziałam ze cos juz jest na rzeczy, bo nigdy nie miałam czegos takiego ... Obecnie mam córeczkę 10 miesięczna

Gość gościowka
Moje pierwsze objawy zaczely sie juz w tydzien po zaplodnieniu. Nasilily przed data miesiaczki, odkrylam ciaze w 4 tygodniu, mam na mysli test.

Gość gość
ja też czekam na okres z tym że ja mnie tak boli dół pleców i podbrzusze żę chyba się zegnę w pół jak się zacznie ;/ dziś mam 34dc a zazwyczaj mam 30-31. Tak więc będzie się działo.

Gość Lolpo
Gość 20:32 a moze zrób test? Moze zaciążyłas? Boże ja nienawidzę tego czekanie długie 10 dni czekać na test. Dla mnie niepokojące jest to ze mnie jajniki bolą od owulacjii ... I lekkie kłucie czasami w podbrzuszu. Znam swój organizm i on chyba wie ze czekam na ciąże i płata mi figle . A uwierzcie mi miałam duzo objawów rzekomej ciazy jak bol podbrzusza , nudności , rozdrażnienie, apetyt... A jak przyszło co do czego okres pojawiał sie w momencie otwierania testu ciazowego ... PMS ... Tak ciężki jest sie doszukać objawów gdy wiem co sie działo wcześniej...

Gość gość
Ja nie miałam żadnych dopóki się nie dowiedziałam 4 miesiące później :-)

Gość gość z daleka
w piątym tygodniu od om pojawiły się wymioty i nudności przez 2 miesiące dzień w dzień i to nie tylko rano, ale całodniowe teraz jestem w 3 mies i zostały tylko poranne, doszły zawroty głowy nie postoje dłużej niż pół godziny bo zaraz mnie słabi i wieczorem okropna zgaga. ogólnie to jestem strasznie słaba i zmęczona.

Gość gość z daleka
a zapomniałam brzucha jeszcze w ogóle nie widać, a cycki rosną jak szalone, a bolą niesamowicie :)

Gość Lolpo
Gość z daleka a bierzesz jakieś witaminy? Kwas foliowy? Owoce warzywa itd? Moj facet przed chwila w łeb dostał bo złapał za piersi i zabolały niesamowicie!!! I sama juz nie wiem czy to wciąż nie za wcześnie na takiego objawy skoro mam 10 dni do @... Czy to poprostu wysoki poziom jakiś hormonów po owulacjii ciagle sie utrzymuje...

Gość Lolpo
Juz sie bardziej nakręcam ze cos z piersiami jest nie tak i trzeba je zbadać a mam co bo są bardzo duże niestety.... Niż ciąża.

Gość Gogolineczka
Ja miałam objawy jeszcze przed okresem takie jak : bol piersi sZczegolnie sutków ze aż stanik musiałam zdejmować bo drażnił, kłucie w podbrzuszu i takie jakby rozbieranie i duzo sluzu ze aż musiałam wkładki nosić

Gość gość z daleka
lolpo kwas foliowy brałam do ok 11 tygodnia. teraz biorę witaminy ale w nich też jest kwas foliowy. codziennie staram się zjeść jakiś owoc czy warzywo. kłucie w podbrzuszy też miałam, bo wiadomo macica rośnie, teraz próbuję wyczuć ruchy dzidziusia, ale jeszcze chyba za szybko. :P

Gość gość z daleka
a i jeszcze na początku po zrobieniu testu czasami brzuch mnie bolał jakbym miała okres dostać, wiązało się to z zagnieżdżeniem zarodka i w ogóle, ale nieraz najczarniejsze myśli przychodziły mi do głowy, że coś jest nie tak.

Gość gość
ja miałam wszystkie "typowe" objawy nie będąc wcale w ciąży!!! W cyklu w którym się udało zaobserwowałam natomiast okropny ból głowy ogólne zmęczenie obolałe mięśnie jak na grypę. Do dnia wystąpienia @ utrzymywała się wyższa temp w pochwie więc spodziewałam się że się udało:)) potem 2 testy i oba pozytywne!!!!